Bojović dvije godine nije viđao porodicu

Luka Bojović dobro je znao da bi porodica mogla da bude najslabija karika u njegovom skrivanju.
190 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bojović, Vlada Budala, Foto: MUP Srbije
Luka Bojović, Vlada Budala, Foto: MUP Srbije
Ažurirano: 16.02.2012. 16:57h

Luka Bojović, iz predostrožnosti, gotovo se dvije godine nije viđao sa ženom i djecom, koji su živjeli u selu u blizini Benidorma u Španiji.

Koliko su članovi ove grupe bili spretni u skrivanju, govori i to što je španska policija tokom dvadeset mjeseci nekoliko puta pokušavala da prati članove bande za koje je smatrala da će ih odvesti do Luke, ali su oni spretnim manevrima uvijek uspjevali da ih se "otresu", pišu Večernje novosti.

Agentima koji su razvijali mrežu u koju je poslije dvadeset mjeseci upornog praćenja, snimanja i prisluškivanja najzad upao srpski kriminalac, nije bilo teško da nađu polaznu tačku - adresu Lukine žene i djece.

Španski mediji prenose priče iz policijskih izvora da su oni bez ikakvog skrivanja i pod svojim pravim imenima vodili sasvim normalne živote nedaleko od Benidorma.

Španski mediji prenose priče iz policijskih izvora da su oni bez ikakvog skrivanja i pod svojim pravim imenima vodili sasvim normalne živote nedaleko od Benidorma.

Policija nije imala mnogo sreće sa ovim tragom. Luka Bojović dobro je znao da bi porodica mogla da bude najslabija karika u njegovom skrivanju.

Zato tokom svih dvadeset mjeseci, koliko je prismotra trajala, nijednom nije prišao kući u kojoj su živjeli njegova djeca i supruga, niti se sa njima nalazio na drugim mjestima. Ili je u tome bio toliko vješt da ga policajci nisu primijetili.

Pratili ga i fotografisali

Mreža koju je postavio šef specijalne jedinice Serafin Kastro ipak se širila.

Na osnovu podataka srpske policije, Španci su uspjeli da pronađu i identifikuju neke od članova Bojovićeve grupe. I oni su stavljeni pod prismotru.

Nikada nisu koristili privatne automobile, već su se uvek vozili taksijem.

Nikada nisu koristili privatne automobile, već su se uvijek vozili taksijem. Stalno su mijenjali raspored zakazanih sastanaka i dogovore.

Uvijek bi se vozili nekoliko krugova oko bloka prije nego što dođu na dogovoreno mjesto i nikada se nisu kretali duže od 100 metara ako nisu apsolutno sigurni da im niko nije za petama. Ovakve mjere opreza čuvale su ih mjesecima. Sve do prošle nedjelje.

Tada je u mrežu upao Vladimir Mijanović - Bojovićev kum i desna ruka. Jedini od uhapšenih za kojim Srbija nije raspisala potjernicu.

Policija ga je pratila i ranije, ali mu se trag uvijek gubio u posljednjem trenutku. Prošle nedjelje, policija je došla do informacija da je na svoje ime rezervisao kartu za let između Las Palmasa i Madrida.

Ustani, Luka!

Krenuli su za njim. Mijanović je na aerodromu uzeo taksi do centra Madrida. Ručao je u "Hard rok kafeu", tik uz zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova. Odatle je otišao na željezničku stanicu i uhvatio voz do Valensije. Tamo je opet uzeo taksi i otišao do stana u kojem se našao sa Sinišom Petrićem.

"Ustani, Luka", rekao je jedan od njih, a osoblje restorana zaledilo se u strahu da je riječ o obračunu bandi.

Tamo je bio i Vladimir Milisavljević. Više nije bilo sumnje - ispod naočara i kape bio je Luka Bojović.

Sačekali su da završe ručak i da se gužva u restoranu smanji, a onda je osam agenata ušetalo u restoran.

"Ustani, Luka", rekao je jedan od njih, a osoblje restorana zaledilo se u strahu da je riječ o obračunu bandi.

Uskoro, sve je bilo jasno. Poslije kratke gungule i malo vike na srpskom jeziku, sva četvorica imali su lisice na rukama.

Bonus video: