Od danas mamograf u Opštoj bolnici u Baru

Mamograf "Siemens" vrijedan 38.000 eura pustio je u rad ambasador NR Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 12:00h

U sklopu obilježavanja pet godina od osnivanja Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore, danas je u barskoj Opštoj bolnici organizovana svečanost povodom puštanja u rad mamografa koji je poklonila kineska ambaasda u Podgorici u saradnji sa Društvom prijateljstva NR Kine i Crne Gore.

Mamograf "Siemens" vrijedan 38.000 eura pustio je u rad ambasador NR Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin.

"Saradnja između naše dvije zemlje je svestrana, a ova donacija je jedan od dokaza za to. Takođe, dobru saradnju imamo i u oblasti humanitarne djelatnosti. Mislim da će ovaj aparat biti od velike koristi pacijentima u Baru, ali i drugom narodu sa područja Crne Gore. Ovo je početak naše saradnje, jer će uskoro biti novih projekata", kazao je Ži Žaolin.

Predsjednik Opštine Bara Žarko Pavićević je kazao da ta donacija pokazuje da narod Crne Gore ima pravog prijatelja u narodu Kine, a mi ćemo i u narednom periodu njegovati i razvijati te odnose.

"Nadam se da će se ti odnosi razvijati na svim nivoima, i da će vrlo brzo doći do potpisivanja protokola o prijateljstvu grada Bara i jednog gradskog distrikta Šangaja, te da će možda naša "Barska plovidba" razmišljati o tome da napravi jedan moderan i savremen brod u Kini", kazao je Pavićević.

On je takođe istakao da se nada da će Društvo i dalje nastaviti predano i kvalitetno da doprinosi kako razvijanju odnosa sa NR Kinom tako i realizaciji ovakvih i sličnih projekata a posebno u pravcu jačanja privredne saradnje.

Predsjednik Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore Samir Hadžić kazao je da ovaj projekat ima za cilj da podstakne i druge domaće i međunarodne subjekte u Crnoj Gori da je humanost važna na djelu.

Nakon svečanosti u bolnici organizovana je konferencija za novinare u hotelu "Princess" nakon čega se ambasador Ži Žaolin susreo se privrednicima Bara kojom prilikom je razgovarano o budućoj posjeti NR Kini i sastavu delegacije NR Kini koju će predvoditi Društvo prijateljstva.

Bonus video: