Filipini uložili protest Argentini zbog napada na boksera

Navijači su 10. februara gađali stolicama i šutirali Džonrijela Kasimera i članove njegovog tima nakon pobede nad Argentincem Luisom Albertom Lasarteom
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 17:43h

Ministarstvo spoljnih poslova Filipina uložilo je danas protest Vladi Argentine jer su navijači u Mar del Plati poslije meča napali filipinskog boksera.

Navijači su 10. februara gađali stolicama i šutirali Džonrijela Kasimera i članove njegovog tima nakon pobede nad Argentincem Luisom Albertom Lasarteom, a policija je intervenisala tek poslije nekoliko minuta.

Kasimero je u polumuva kategoriji do 47,6 kilograma tehničkim nokautom u 10. rundi pobijedio Lasartea.

Portparol filipinskog ministarstva Raul Ernandes rekao je da je argentinska policija poslije nereda otpratila Kasimera i tim do hotela i pružila im potrebnu zaštitu, a Lasarte je potom posjetio filipinsku delegaciju da se izvini.

“Pozvali smo ambasadora Argentine u Manili i izrazili veliku zabrinutost zbog nereda. Pitali smo kakve će mjere preduzeti argentinske vlasti povodom ovog incidenta”, rekao je Ernandes.

Član Odbora za igre i zabavu Filipina, Mohamed Akil Tamano, rekao je da Kasimero i članovi tima nisu teže povrijeđeni, i da ih je policija sakrila ispod ringa dok huligane nije izbacila iz hale.

Tamano je dodao da se obratio Svjetskoj bokserskoj federaciji (IBF) i preporučio da se strogo kazne odgovorni za incident.

Bonus video: