Šavnik: Helikopterom evakuisan mladić kojem je pozlilo

Kako je saopšteno, mladić je do Kliničkog centra dopremljen helikopterom slovenačke vojske, na zahtjev operativnog štaba sektora za vanredne situacije
0 komentar(a)
Šavnik snijeg, Foto: Neđeljko Strunjaš
Šavnik snijeg, Foto: Neđeljko Strunjaš
Ažurirano: 15.02.2012. 09:33h

Spasilačke ekipe Operativnog štaba za vanredne situacije evakuisale su rano jutros iz okoline Šavnika mladića kojem je pozlilo, zbog čega je bio u životnoj opasnosti, i prebacile ga u Klinički centar u Podgorici.

Kako je saopšteno, mladić je do Kliničkog centra dopremljen helikopterom slovenačke vojske, na zahtjev operativnog štaba sektora za vanredne situacije.

“Medicinski tim iz sastava hitne pomoći i pripadnici Vazduhoplovne baze Vojske Crne Gore uputili su se ka selu Strug, opština Šavnik, u cilju hitne evakuacije bolesnog lica, mladiću kome je u toku noći pozlilo i čiji život je bio najozbiljnije ugrožen”, kaže se u saopštenju.

Mještani sela Strug su, kako se dodaje, za kratko vrijeme pripremili prostor za spuštanje helikoptera, prema upustvima rukovodioca letenja, potpukovnika Namika Arifovića.

“Po stizanju na lokaciju, iz helikoptera je specijalnim sajlama za izvlačenje prvo spušten spasilac sa doktorom, kako bi se pružila prva pomoć. Nakon dvadesetominutnog leta do Podgorice, bolesni mladić je dopremljen do Kliničkog centra Crne Gore na dalju hospitalizaciju”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: