Bez razloga spektakularno uhapšeni i pet sati saslušavani

Nikšićanin Đoko Kekić i njegova porodica preživjeli su pravu dramu sve dok policija nije rasvijtelila razbojništvo nad Ukrajinkom Olenom Vasilkovskom
179 pregleda 0 komentar(a)
Đoko Kekić, Foto: Vuk Lajović
Đoko Kekić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.02.2012. 10:24h

Nikšićanin Đoko Kekić i njegova porodica preživjeli su pravu dramu sve dok policija nije rasvijtelila razbojništvo nad Ukrajinkom Olenom Vasilkovskom, počinjeno protekle sedmice.

Policija je uspjela da potpuno rasvijetli to teško razbojništvo uhapsivši ruskog i ukrajinskog državljanina Aleksandera Pokotilova i Oleksija Jakovljeva za koje se sumnja da su 9. februra upali u stan Vasilkovske, te pod prijetnjom oružja da će ubiti nju i desetomjesečnu bebu od nje oteli 6.300 eura

Kekić koji je zapošljen kao radnik na gradilištu „Astra Montenegro“ na Zavali, gdje radove izvodi kompanija „Montere Montenegro“ čiji je jedan od direktora Sergej Vasilkovski, suprug Olene, bio među osumnjičenima.

Kekića, članove njegove porodice i prijatelje, policija je privela nakon što ga je Sergej označio kao potencijalnog razbojnika.

"Podnijeću krivičnu prijavu protiv Vasilkovskog. Nijesam znao šta se dešava, policija je opkolila zgradu i uletjela u stan oko sedam sati uveče, odveli su mene, mog maloljetnog sinovca, brata od strica i prijatelja. U stanici provodimo punih pet sati i preživjeli smo torturu", počinje priču Đoko, vidno uznemiren činjenicom da ga je prijavio direktor opštih poslova kompanije „Montera Montenegro“.

Kekića, članove njegove porodice i prijatelje, policija je privela nakon što ga je Sergej označio kao potencijalnog razbojnika

Kekić smatra da je povod za njegovo privođenje bio sukob na poslu koji je imao sa Sergejem, te da je radio na poslovima pomoćnog radnika, a potom da je prebačen za stražara u “beton bazu”.

"Tamo sam radio i po 12 sati dnevno, svakoga dana bez odmora, i za praznike i u vrijeme Božića. Sergeju sam 16. janura kazao da je sramota to što radi sa ljudima i da nije u redu, jer plate se isplaćuju na ruke a ne preko računa, porez se ne plaća državi niti doprinosi", kazao je Kekić, koji smatra da je to njegovo upozorenje Sergej shvatio kao prijetnju, pa je nakon provale u njegov stana, upravo Đoko bio prvi sumnjivi na koga je upren prst.

Iz kompanije “Montera Montenegro” “Vijestima” je saopšteno da je Volkovski u policiji pitan da odgovori s kim je imao svađu ili konflikt u posljednjih godinu dana

" U međuvremenu policija ponovo dolazi u moj stan tragajući za nožem kojim je povrijeđena supruga Vasilkovskog, a moja supruga ponovo doživljava šok. Uzeli su mi otiske, DNK izjavu. Iako nikada nijesam bio krivično gonjen, niti privođen u policiju, desilo mi se ovo.

Zato i želim javno da demantujem da sa navedenim razbojništvo nemam nikakve veze. To ne mogu reći za Srgeja da mu je savijest čista i prošlost. Kao radnik nisam imao nikakvih problema u izvršavanja postavljenih zadataka od strana nadređenih, kao ni sa kolegama na poslu sa kojima sam se svakodnevno družio i više od devet sati", naveo je Kekić, vidno ogorčen svime što mu se proteklih dana izdešavalo.

Iz kompanije “Montera Montenegro” “Vijestima” je saopšteno da je Volkovski u policiji pitan da odgovori s kim je imao svađu ili konflikt u posljednjih godinu dana.

Volkovski je pomenuo Kekića kao jednog od onih sa kojim je imao nesuglasice, a nije ga označio kao osumnjičenog za razbojništvo - naveli su iz kompanije, dodajući da su zahvalni policiji što je brzo otkrila prave počinioce.

Pravi razbojnici u Spužu

Pravi akteri razbojništva Rus Aleksandar Pokotilov (31) i Ukrajinac Oleksije Jakovljev (31) sprovedeni su poslije hapšenja na saslušanje zamjeniku višeg državnog tužioca Veljku Rutoviću, zbog krivičnog djela razbojništvo.

Nakon saslušanja kod sudije za istragu Višeg Suda u Podgorici Miroslava Bašovića, određen im je pritvor u trajanju od 30 dana, a oni su prije dva dana provedeni u spuški zatvor. Razbojnici su pokucali na vrata, a nakon što je Olena koja je bila sama sa bebom otvorila, oni su nasilno ušli u stan.

Poslije toga, ona im je dala 300 eura, koji su se nalazili u dnevnoj sobi, a nakon toga i još oko 6.000 eura, koji su se nalazili u koferu u spavaćoj sobi

Pokotilov je nesrećnoj ženi nanio laku tjelesnu povredu u predjelu lijeve strane glave, u dijelu ušne školjke i obraza. Nakon toga, razbojnici upućuju ozbiljnje prijetnje Ukrajinki tvrdeći da će ako da novac spasiti svoj i život djeteta“.

Poslije toga, ona im je dala 300 eura, koji su se nalazili u dnevnoj sobi, a nakon toga i još oko 6.000 eura, koji su se nalazili u koferu u spavaćoj sobi. Potom su Olenu vezali selotejp trakom kojom su joj i zapušili usta, Poslije pljačke, policija započinje obimnu istragu i dolazi do saznanja da se Pokotilov nalazi na području Bara gdje je pronađeni uhapšen.

Nakon saslušanja, Pokotilov je priznao krivično djelo i detaljno opisao način izvršenja. Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je Pokotilov, ovo krivično djelo izvršio zajedno sa ukrajinskim državljaninom. Ubrzo inspektori u Budvi hapse i Ukrajinca.

Bonus video: