Viva Vox gostuje u CNP-u

“Viva Vox” izvodi pop-rok muziku pokazujući da je ljudski glas najsvestraniji i najmoćniji instrument koji postoji
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 16:54h

Hor “Viva Vox” nastupiče večeras na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 sati.

Pod upravom dirigentkinje Jasmine Lorin, hor postoji već šest godina, i za to vrijeme uspio je da definiše svoj prepoznatljiv muzički stil.

“Viva Vox” izvodi pop-rok muziku pokazujući da je ljudski glas najsvestraniji i najmoćniji instrument koji postoji, bez bilo kakve instrumentalne pratnje, imitirajući glasovima gitare, klavijature, trube..

Posebnu atrakciju predstavlja njihov bitbokser, koji samo svojim glasom proizvodi sve zvuke bubnjeva i perkusija. Po objavljivanju snimaka sa Velikog proljećnog koncerta iz 2011. godine u Domu omladine Beograda, na njihovom You Tube kanalu za samo nedjelju dana zabilježeno je preko milion pregleda. Najveću popularnost stekli su u Sjevernoj Americi, Poljskoj, Njemačkoj a u Srbiji iz dana u dan stiču sve veću podršku. Obrada pjesme „Du hast“ grupe Ramštajn donijela je Viva Voxu prepoznatljivost koja je nesvakidašnja u svijetu horske muzike.

Ovim koncertom ambasada Republike Srbije obilježava Dan državnosti Republike Srbije u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem.

Galerija

Bonus video: