Olimpijska pobjednica prijeti bojkotom Igara u Londonu

"To je ultimatum. Da vidimo ko je važniji u ovom sportu", rekla je 39-godišnja Grozdeva koja je 2004. bila izabrana za najbolju sportistkinju Bugarske
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 14:48h

Dvostruka olimpijska šampionka u streljaštvu Bugarka Marija Grozdeva zaprijetila je bojkotom Olimpijskih igara u Londonu ako predsjednik Streljačkog saveza Bugarske ne podnese ostavku.

Olimpijska pobjednica 2000. i 2004. u disciplini sportski pištolj reagovala je ovako, jer je njen klub Levski Sofarma izbačen iz Saveza zato što nije učestvovao na bugarskom prvenstvu.

Grozdeva je izjavila da nije mogla da učestvuje jer je u isto vrijeme imala turnir u inostranstvu.

"Ako predsjednik Streljačkog saveza Kamen Šišmanov ne podnese ostavku, neću da učestvujem na Olimpijskim igrama ", rekla je Grozdeva.

"To je ultimatum. Da vidimo ko je važniji u ovom sportu", rekla je 39-godišnja Grozdeva koja je 2004. bila izabrana za najbolju sportistkinju Bugarske.

Šišmanov je svoju odluku o izbacivanju Levskog pojasnio pravilnikom koji određuje da svaki klub mora da učestvuje na najmanje dva domaća takmičenja godišnje, što Levski nije učinio.

Bugarski strijelci su od 1960. godine do sada osvojili četiri zlatne i po šest srebrnih i bronzanih olimpijskih medalja.

Bonus video: