Akvareli Mirjane Marsenić u londonskoj galeriji

Mirjana Marsenić trenutno je na postdiplomskim studijama umjetničke škole Pont-Aven School of Contemporary Art u Francuskoj
0 komentar(a)
London, Foto: Wikipedia
London, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 14.02.2012. 13:48h

Crnogorska umjetnica Mirjana Marsenić predstavila se u londonskoj galeriji “Studio 106”.

Na izložbi pod nazivom “ U-N-F-O-R-E-S-E-E-N! You Tell U s!”, svečano otvorenoj 19. januara, pored crnogorske slikarske predstavilo se još 13 umjetnika iz trinaest zemalja: Velike Britanije, Čilea, Finske...

Izložba je obuhvatila sve vidove slikarskih tehnika sa velikim brojem raznovrsnih eksponata, kojim su dominirala ulja na platnu, instalacije, video light box i skulpture, kao pojavni oblici savremene umjetnosti. Mirjana se engleskoj publici predstavila svojim akvarelima.

Mirjana Marsenić trenutno je na postdiplomskim studijama umjetničke škole Pont-Aven School of Contemporary Art u Francuskoj. Ova mlada crnogorska umjetnica je dobitnica brojnih nagrada, a u toku ove izložbe, veoma je zapažena od strane engleske likovne publike.

Dobitnica je ZAMTES-ove nagarde za najboljeg studenta 2009. godine. Njene slike, kako sama kaže, namijenjene su modernom čovjeku, njegovom odvajanju od svakodnevnih obaveza i pritisaka, kao i želja da mu se dozvoli da posmatra ono što je važno, a što pored njega prolazi neprimjetno.

Otvaranju izlozbe prisustvovao je ambasador Ljubiša Stanković, koji je izložbu ocijenio “izuzetnom”, stavljajući poseban akcenat na visoki standard radova i odličnu organizaciju.

Bonus video: