Evo šta žene žele

Ako dođete doma prije partnerke, zašto ne biste počistili dnevnu sobu ili stavili veš na pranje. Ako iznesete smeće bez da vam se to napomene, velike su šanse da će joj to uljepšati dan.
0 komentar(a)
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.02.2012. 22:04h

Evo jednostavnih stvari koje žene očekuju u vezi. Ne brinite, na listi nema dijamantnih prstenova ili ostalih fancy, čitaj skupih, stvari....

Poštovanje

Ponašanjem im dajte do znanja da poštujete njihovo mišljenje, posao, interese, prijatelje, tijelo i um. Ne morate se oko svega slagati, ali pokušajte poštovati njihovo mišljenje i cijeniti trud koji ulažu. Slijedite zlatno pravilo i tretirajte ih onako kao biste htjeli da one tretiraju vas. Budite iskreni, pošteni i obzirni.

Seks

Da, i žene vole seks. Ali, zapamtite da u spavaćoj sobi morate zadovoljiti više područja, ne samo jedno. Zaustavite se na svakom od njih, umjesto da se fokusirate na posljednje, i bit će vam zahvalne. Recimo, mali tjelesni dodiri poput masaže ramena ili češkanje po glavi sasvim će dobro doći.

Romantika

Još jedna večer ispred TV-a s hranom iz dostave... Samo zato što i dalje pristaju na tu varijantu, ne znači da ne može biti romantično. Zapalite nekoliko svijeća. Ponašajte se prema njima kao prema djevojkama, čak i nakon što su vam postale žene. Izlasci, ljubljenje u automobilu – sve one stvari zbog kojih su se zaljubile u vas i koje ne moraju prestati samo zato što sada imaju račune za platiti, kuću za očistiti i djecu za nahraniti. Donesite joj cvijeće bez posebnog razloga.

Vrijeme

Naravno da u vezama ne mogu uvijek cvjetati ruže, ali izdvojiti vrijeme samo za njih i tretirati ih kao prioritet, govori im da ih volite više od svih šminkerskih poklona na svijetu.

To uključuje i pomaganje oko kućnih poslova. Realnost današnjeg vremena je da vjerovatno oba partnera rade.

Ako dođete doma prije partnerke, zašto ne biste počistili dnevnu sobu ili stavili veš na pranje. Ako iznesete smeće bez da vam se to napomene, velike su šanse da će joj to uljepšati dan. A što je dragocjenije od njezinog osmijeha?

Hrana

Možda nijeste vični kuvanju i možda još ne znate kako prokuvati vodu. Ali dočekati ženu nakon dugog radnog dana s bilo kakvim toplim jelom, pa čak i iz dostave, jako će je razveseliti, jer će joj to dati do znanja da ste mislili na nju.

Komunikacija

Čak i kad ženi svojim postupcima dajete do znanja da je volite, ona bi to ipak s vremena na vrijeme voljela i čuti. Žene znaju da budu vrlo nesigurne.

Dosljednost

To ne znači da žele dosadu i predvidljivost. To znači da trebaju osjetiti da ćete im dati ljubav i podršku koju trebaju. Znati da ćete u to uložiti istu želju i energiju kao i one čini ih sigurnima.

Učestvovanje

Onom na mentalnom nivou. Ne morate voljeti sve što one voli (to bi moglo biti i zabrinjavajuće), ali je važno pokazati interes za njihove strasti, posao, sport ili hobi. Slušajte ih kada vam pričaju. Ne govore one samo zato da biste mogli čuti njihov glas, nego se žele povezati s vama.

To znači i obraćati pažnju na male stvari.

Humor i poniznost

Ovo dvoje ide ruku pod ruku. To ne znači da morate ispucavati viceve svake tri minute ili ih zabavljati, nego da budete sposobni smijati se na sopstveni račun. Muškarci koji se preozbiljno shvataju kvare raspoloženje svima oko sebe.

Izazov

I to ne u smislu koji vezu pretvara u mukotrpan posao, nego u smislu dobrih stvari koje žene iznenađuju i motivišu. Istraživanja su pokazala da su partneri koji podupiru jedno drugo na postizanje ciljeva – drugim riječima, ne podupiru lijenost ili loše navike – srećniji od onih koji jedno drugo pozivaju na odgovornost i spočitavaju neuspjehe.

Bonus video: