Razotkrijte zablude o ishrani

Dva decilitra vina i četiri decilitra piva se smatraju umjerenim količinama, i neće predstavljati nikakve negativne zdravstvene efekte prosječnoj odrasloj osobi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 10:58h

Evo nekoliko mitova o ishrani koje razotkrivamo:

Ugljeni hidrati goje

Ako izbacite ugljene hidrate iz svoje dijete to može biti od koristi u gubljenju težine na kraći period, jer ćete izgubiti vodu zbog smanjenja zaliha ugljenih hidrata. Ali ako umjereno jedete ugljene hidrate to ne vodi direktno dobijanju na težini. Tijelo koristi ugljene hidrate za energiju i ako ste predugo bez njih to će izazvati letargiju.

Jaja povećavaju holesterol

Ovaj mit je ustanovljen jer žumanca imaju najkoncentrovaniju količinu holesterola od bilo koje hrane. Ipak, tu nema dovoljno holesterola da bi izazvao zdravstvene rizike ako se jaja jedu umjereno. Studije pokazuju da jedno jaje na dan neće povećati nivo holesterola i da su jaja u stvari dobar izvor hranljivih materija, prenosi S media.

Sav alkohol je loš

Još jednom, umjerenost je ključna. Dva decilitra vina i četiri decilitra piva se smatraju umjerenim količinama, i neće predstavljati nikakve negativne zdravstvene efekte prosječnoj odrasloj osobi. Sav alkohol je antikoagulant, a vino sadrži i antioksidanse, pa su male dnevne količine korisne.

Bonus video: