Jutarnji list: Braća Šarić isplatili Pukanićeve ubice?

Do novih saznanja o ubistvu Pukanića, kako navodi "Jutarnji list", hrvatska Kancelarija za borbu protiv organizovanog kriminala (USKOK) došala je putem međunarodne saradnje
203 pregleda 0 komentar(a)
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2012. 13:04h

Crnogorski narkobosovi, Duško i Darko Šarić, prema pisanju zagrebačkog "Jutarnjeg lista", vjerovatno su povezani s ubistvom Iva Pukanića.

Do novih saznanja o ubistvu Pukanića, kako navodi "Jutarnji list", hrvatska Kancelarija za borbu protiv organizovanog kriminala (USKOK) došala je putem međunarodne saradnje, a riječ je o podacima o više novčanih transakcija između Duška Šarića i pripadnika klana Sretena Jocića, optuženih za Pukanićevo ubistvo. Novac je uplaćen neposredno prije atentata.

Veći iznosi novca isplaćeni su preko jednog od preduzeća u vlasništvu Duška Šarića i računa i jednoj kiparske banke.

"USKOK-ovi istražitelji su dobili precizne informacije o broju računa, iznosima i datumu uplate, pa će ovih dana kiparskim vlastima uputiti zahtjev za provjeru računa i transakcija Duška Šarića koji se trenutno nalazi u crnogorskom zatvoru zbog optužbi za pranje novca od prodaje kokaina, navodi "Jutarnji".

Crnogorski mediji nedavno su objavili da u zatvoru u Bijelom Polju Šarić ima povlašteni tretman, da raspolaže laptopom i da i dalje rukovodi svojim preduzećima i kupuje igrače za fudbalski klub Rudar, čiji je vlasnik njegova porodica.

Darko Šarić jeste lociran u Južnoafričkoj Republici, ali je sada očigledno predmet interesovanja američke policije, zbog čega iz Južne Afrike već nedjelju dana stižu samo uzaludna obećanja da će se izvršiti provjera njegovog identiteta, nezvanično navode u MUP Srbije, podsjeća Blic.

Bonus video: