MUP Srbije: Američki agenti saslušavaju Šarića u Južnoj Africi

Sumnjiva komunikacija sa policijom JAR jedan je od razloga zbog čega u MUP Srbije vjeruju da je Šarić tamo zaista lociran
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2012. 11:30h

Darko Šarić jeste lociran u Južnoafričkoj Republici, ali je sada očigledno predmet interesovanja američke policije, zbog čega iz Južne Afrike već nedelju dana stižu samo uzaludna obećanja da će se izvršiti provjera njegovog identiteta, nezvanično navode u MUP Srbije, piše “Blic”.

“Mi nismo dobili potvrdu da je Darko Šarić u JAR, ali više ne znam ni šta treba da dobijemo. Ta osoba je u JAR, i ukoliko to provjere potvrde, očekujemo da Šarić bude izručen Srbiji”, izjavio je juče ministar policije Ivica Dačić. Informaciju o lociranju Šarića u blizini Kejptauna prvi je još prošlog petka objavio portparol njihove jedinice „Sokolovi“ Mekintoš Polela.

U izjavi za „Dan“ on je naveo da je osoba koja odgovara opisu Darka Šarića locirana u blizini Kejptauna, i da će se u saradnji sa crnogorskom i srpskom policijom, i Interpolom, do ponedjeljka izvršiti provjera identiteta. Od tada je prošlo nedelju dana, provjera još nije urađena, a kako navode u srpskom MUP-u, komunikacija sa kolegama iz JAR od tada je „veoma čudna”. “Istog dana smo policiji JAR poslali zahtjev o izjave Polele. Poslali smo kompletnu dokumentaciju za utvrđivanje identiteta, ali odgovora još nema. Svakodnevno smo sa njima i na telefonskoj vezi, ali je njihov jedini komentar da budemo strpljivi. Predložili smo i da naša policijska delegacija ode u JAR i na terenu provjeri da li je locirana osoba zaista Darko Šarić, ali su nas zamolili da niko ne dolazi”, kažu u MUP Srbije.

I operativni podaci prikupljeni o njegovom kretanju ukazuju na mogućnost skrivanja u JAR

Bonus video: