Radulović po bodove za London

"Imam obećanja iz Džudo saveza da će u potpunosti stati iza mojeg programa i riješen sam da ostvarim san svih sportista - takmičim se na Olimpijskim igrama", kazao je Radulović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 20:12h

Džudista podgoričkog Kodokana, Marko Radulović nalazi se na posljednjem 25. mjestu putnika za London prema listi Evropske džudo unije.Da bi održao rejting i plasirao se na Olimpijske igre, našem superteškašu su potrebni bodovi a po prve kreće sjutra u austrijskom Obervartu na Svjetskom kupu,

Prvo mjesto na Evropskom kupu donosi 100 bodova i značilo bi siguran put.

"Trenirao sam u Nikšiću, spremao sam se i vidjećemo. Imam obećanja iz Džudo saveza da će u potpunosti stati iza mojeg programa i riješen sam da ostvarim san svih sportista - takmičim se na Olimpijskim igrama. Prema nekim informacijama dovoljno mi je da na nekoliko turnira prođem po par prepreka", kazao je Radulović.

Nakon pobjede na Evropskom kupu u Sarajevu i uspjeha u Celju, Radulović je imao sreće prilikom žrijeba 39 boraca u Obervartu, pošto propušta prvi krug.

U drugom će se boriti sa boljim iz meča Britanca Metjua Klempnera i Gruzijca Adama Okroašvilija.

"To je jako dobro, jer u slučaju teške borbe između potencijalnih rivala ću svakako svježiji ući u duel, a imaću priliku i da se upoznam sa njihovim stilom borbe", zaključio je Radulović.

U Obervartu će nastupiti 385 takmičara iz 70 zemalja.

Bonus video: