Riječ frizera: Savjeti za farbanje kose kod kuće

Kada se odlučite za farbanje, budite istrajni i ne dozvoljavajte da prođe više mjeseci do ponovnog postupka farbanja, jer odajete izgled neurednosti.
197 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 12:28h

Pripadnice ljepšeg pola često žele neku promjenu u svom životu, pa im prva na pamet padne baš kosa.

Nekada je to baš dobro, ako je promjena frizure u pitanju, ali ako se radi o farbanju i to kod kuće, ishod zna da bude neočekivan.

Sa farbama ne treba eksperimentisati, pa ih dijelimo na one koje se prodaju u kozmetičkim marketima i onima koje su namijenjene profesionalnoj upotrebi.

Takođe, farbe koje sami možete nabaviti nisu istog kvaliteta za naše tržište kao za inostrano.

Ako želite da drastično promijenite boju kose - da je, na primjer, iz crne ofarbate u plavu ili obratno, obavezno se konsultujte sa profesionalcem, posebno ako je posvjetljavanje kose u pitanju, jer je možete oštetiti hemikalijama bez mogućnosti ispravke.

Kada se odlučite za farbanje, budite istrajni i ne dozvoljavajte da prođe više mjeseci do ponovnog postupka farbanja, jer odajete izgled neurednosti.

Kod samog postupka, ukoliko se radi prvi put, provjerite da li ste možda alergični tako što ćete malu količinu farbe nanijeti na ruku i sačekati par trenutaka da vidite da li osjećate pečenje ili svrab. Uvijek se prvo farba izrastak, pa ostatak kose.

Takođe, tretirana kosa zahtijeva i odgovarajuće preparate za njegu koji omogućavaju postojanost boje, kao i elastičnost i sjaj kose.

S vremena na vrijeme, nahranite vašu kosu odgovarajućim tretmanom za hidrataciju.

(Kraj prvog dijela)

Bonus video: