Laureati rukometaši Lovćena i dizač tegova Aleksandar Rakočević

“Prijestonica Cetinje tokom prethodne godine bila je pouzdan partner našim sportistima, trudeći se da im, u skladu sa mogućnostima, izađe u susret”, kazao je gradonačelnik Bogdanović
324 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 09:01h

Najbolja sportska ekipa u 2011. godini je Rukometni klub Lovćen, dok je za najboljeg sportistu proglašen dizač tegova Aleksandar Rakočević.

Nagrade na jučerašnjoj svečanosti dobili su još i Pero Milošević koji je proglašen za najboljeg trenera, stonoteniser Filip Radović, koji je ponio titulu najboljeg mladog sportiste, dok je Slavko Stanić proglašen za najboljeg sportskog radnika.

Godišnja priznanja za sportske rezultate, dobitnicima je uručio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je istakao da je 2011. godina bila uspješna za sportiste iz prijestonog grada – kako u domaćim i međunarodnim klupskim takmičenjima, tako i u pogledu njihovih nastupa za reprezentacije Crne Gore.

Podsjećajući na prošlogodišnje uspjehe ovdašnjih sportskih klubova i pojedinaca, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović je istakao kako je lokalna uprava pružala bezrezervnu podršku njihovom radu.

“Prijestonica Cetinje tokom prethodne godine bila je pouzdan partner našim sportistima, trudeći se da im, u skladu sa mogućnostima, izađe u susret. Takođe, želim istaći i da će lokalna uprava, a uvjeren sam, uz podršku nadležnih državnih institucija, u narednom periodu biti u prilici da na još konkretniji način, doprinese i podrži Cetinjanke i Cetinjane u njihovim sportskim stremljenjima i ostvarenju zacrtanih ciljeva”, kazao je Bogdanović.

U obrazloženju nagrada, se navodi da je Rukometni klub Lovćen aktuelni osvajač Kupa Crne Gore, da su rukometaši Lovćena prošle godine bili i državni viceprvaci, čime su stekli pravo nastupa u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u regiji – SEHA ligi. Takođe, Lovćen je prošle godine nastupio i u Kupu Kupova, gdje je odigrao dvomeč protiv portugalske Benfike.

U redove najtrofejnijeg crnogorskog muškog rukometnog kluba otišlo je i još jedno priznanje Prijestonice Cetinje za 2011. godinu. Naime, za najboljeg trenera u protekloj kalendarskoj godini proglašen je šef struke Rukometnog kluba Lovćen Pero Milošević. Milošević, koji je 2001. godine sa Lovćenom dogurao do četvrtfinala Lige šampiona, uoči starta ove sezone vratio se na klupu cetinjskog kluba.

Pod njegovim vođstvom, Lovćen je trenutno bez poraza i lider je u domaćem prvenstvu. Istovremeno, sa šest pobjeda u dosadašnjih 14 kola, cetinjski sastav jedno je od najprijatnijih iznenađenja u SEHA ligi, u kojoj, između ostalog, nastupaju i učesnici Lige šampiona poput Zagreba, Metalurga i Bosne.

Najbolji sportista grada za proteklu godinu je član Bodi bilding kluba Herkul Aleksandar Rakočević. Vlasnik više svjetskih rekorda i evropski prvak u više disciplina. Rakočević se takmiči u kategorijama bodi bilding, pauer lifting i benč pres.

Najbolji mladi sportista Prijestonice tokom protekle godine bio je stonoteniser Filip Radović. Jedan od najtalentovanijih mladih stonotenisera u zemlji i regionu, istovremeno i član stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Cetinje“, takmiči se u čak četiri kategorije (najmlađi kadeti, mlađi kadeti, kadeti i juniori) i to pojedinačno, ekipno i u dublu. Apsolutni je šampion Crne Gore u svim kategorijama kadeta, a osvajač je TOP 16 Crne Gore u kategorijama za najmlađe i mlađe kadete.

Za najboljeg sportskog radnika u 2011. godini izabran je fizioterapeut Košarkaškog kluba Lovćen Slavko Stanić.

Povodom dodjele nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima, telegramom se obratio i ministar kulture Branislav Mićunović koji je, kazao “da vjeruje da su njihovi rezultati najbolja garancija uspjeha crnogorskog sporta, te da ćemo se i ubuduće zajedno radovati osvojenim trofejima”.

Jučerašnji skup počeo je minutom ćutanja u znak sjećanja na tragično nastradalog košarkaškog reprezentativca i bivšeg prvotimca Lovćena Ljubomira Jovanovića.

Bonus video: