Vojvodić: Nisu nam davali popuste, nego smo pobjegli iz Budve

Tvrdim da je firma 'Mediteran reklame' imala monopol u Budvi, zbog čega smo mi godinu prije roka raskinuli ugovor, rekao je Vojvodić
138 pregleda 0 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.02.2012. 05:28h

U spisima specijalnog tužilaštva u dijelu gdje se pominje bivši direktor “Mediteran reklame” Rajko Kovač, navodi se da se on tereti da je, navodno, umanjivao fakture za plaćanje reklamnih panoa firmi „Offis“ čiji je nekadašnji vlasnik Slaven Radunović, poslanik NOVE i firmi „Displej“, koja je polovinu u vlasništvu Rada Vojvodića, aktuelnog direktora RTCG, i drugih 50 odsto je dio TVIN.

Vojvodić je za “Vijesti” rekao da firmi “Displej” niko nije davao bilo kakve popuste, niti je umanjivao fakture prilikom plaćanja taksi firmi “Mediteran reklame”.

“Firmi 'Displej' u kojoj sam ja 50 odsto vlasnik ništa nije oprošteno niti poklonjeno. I tada, ali i danas tvrdim da je firma 'Mediteran reklame' imala monopol u Budvi, zbog čega smo mi godinu prije roka raskinuli ugovor, premjestili svoj displej i pobjegli iz Budve”, rekao je Vojvodić, koji tvrdi da ga niko iz tužilaštva nije zvao na salušanje niti tokom provjera, a ni sada tokom istražnog procesa.

Paprene takse?

I iz “Budvanske rivijere demantovali su da je bilo zloupotreba u poslovanju sa Mediteran reklamama

“To je bio jedini način da postavimo svoje bilborde, a od vidikovca iznad Budve pa ka kotorskoj opštini imali smo još osam panoa. Firma 'Mediteran reklame' i Opština Budva nijesu dozvoljavali da postavimo druge bilborde u gradu, pa da od toga da ubiraju komunalne takse. Umjesto toga oni su se bavili biznisom”, naveo je on.

Vojvodić je saopštio i da je 14. 9. 2007. godine firma “Mediteran reklame” dala saglasnost da na zgradi Lučke kapetanije u Budvi postave veliki reklamni displej.

“Ne da nam nijesu ništa umanjili već smo za vrijeme dok je taj displej bio u Budvi plaćali paprene takse. Samo za 2007. godinu smo komunalnu taksu toj firmi platili 17.200 eura, zbog tolike globe smo bili prinuđeni da 1. 10. 2009. godine raskinemo ugovore i da displej premjestimo”, tvrdi Vojvodić, koji je naglasio da je njegova firma sa Kovačem imala “korekten i regularne poslovne odnose”.

Budvanska rivijera: Imali smo dobru saradnju

I iz “Budvanske rivijere demantovali su da je bilo zloupotreba u poslovanju sa Mediteran reklamama.

"Hotelska grupa ''Budvanska rivijera'' ima dobru saradnju sa svim javnim preduzećima u Budvi, između kojih je i preduzeće Mediteran reklame. S obzirom na atraktivnost položaja objekata duž šetališta, bilborda i glavnih saobračajnica Hotelska grupa ''Budvanska rivijera'' je uspješno sarađivala sa preduzećem ''Mediteran reklame'' na postavljanju reklamnih panoa i prezentaciji njene ponude.

Cijeneći obostrani interes Hotelska grupa ''Budvanska rivijera'' je pregovarala sa predstavnicima Mediteran reklame o njenom specijalnom statusu s obzirom da se radi o velikom preduzeću sa većinskim državnim kapitalom", navodi se u saopštenju menadžmenta ove kompanije.

I iz bivšeg menadžmenta Ofiss centra saopšteno je da su sarađivali sa Mediteran reklamama posredstvom jedne marketinške agencije, te da je sve bilo u okviru zakona.

Bonus video: