Nakon osam sezona, prekida se snimanje serije Dr Haus

Nakon dugog razmišljanja donijeli smo odluku da će osma sezona biti i posljednja. Odluka o prekidu ove serije je bila bolna, ali Haus je uvijek bio zagonetno biće i možda je bolje da nestane prije nego što muzika prestane da svira
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 08:05h

Nakon osam godina i 175 epizoda popularna serija o neobičnom doktoru Gregoriju Hausu, koga je igrao britanski glumac Hju Lori, završava sa emitovanjem u Sjedinjenim Državama u aprilu.

Producenti su potvrdili da nakon osam sezona prekidaju snimanje i više neće biti novih nastavaka Doktora Hausa.

"Nakon dugog razmišljanja donijeli smo odluku da će osma sezona biti i posljednja. Odluka o prekidu ove serije je bila bolna, ali Haus je uvijek bio zagonetno biće i možda je bolje da nestane prije nego što muzika prestane da svira", objavili su izvršni producenti Dejvid Šor, Keti Džejkobs i Lori.

Hju Lori je tokom snimanja često isticao da bi volio da serija što prije završi jer mu nedostaje porodica koja živi u Velikoj Britaniji. Lori, poznat i po ulozi u seriji Crni Guja, je radi uloge u Dr Hausu morao da iz Londona gdje mu živi porodica, preseli u Los Anđeles.

Serija Dr Haus je prvi put emitovana 16. novembra 2004. godine i ubrzo je postala jedna od najpopularnijih TV serija u SAD. Emitovana je u ukupno 66 zemalja svijeta, među kojima i u Crnoj Gori.

Tokom sezone 2007/08, Dr Haus je bila najgledanija serija u SAD-u, te treća najgledanija emisija uopšte poslije Američkog idola i Plesa sa zvijezdama.

Serija je četiri puta nominovana za Emi za najbolju dramu, ali ga nijednom nije dobila. Lori je 2006. i 2007. dobio Zlatni globus i Nagradu ceha filmskih glumaca 2007. za najbolju glavnu mušku ulogu u seriji.

Bonus video: