Tužilaštvo: Smanjivane cijene za firmu Rada Vojvodića

Tužilaštvo tvrdi da su u budvanskom Javnom preduzeću umanjivane fakture za plaćanje reklamnih panoa i firmi „Offis“ Slavena Radunovića (NOVA)
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 01:01h

Marko Kentera, bivši direktor budvanskog Javnog preduzeća "Mediteran reklame", saslušan je u specijalnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj dajući 2004. godine povlastice za reklamne panoe firmi "Advertaizing grup" čija je vlasnica Slavica Jovović.

Nalog za hapšenje Kentere specijalno tužilaštvo je izdalo prije tri dana kada je uhapšen takođe bivši direktor "Mediteran reklame" Rajko Kovač zbog istog krivičnog djela.

Kentera, koji je tada bio na putu, odmah po povratku u Crnu Goru javio se tužilaštvu. On je, saznaju "Vijesti", negirao navode tužilaštva da je zloupotijebio službeni položaj.

Kovač, koji je nakon dva dana provedenih u pritvoru u srijedu pušten da se brani sa slobode, tereti se da je zloupotrebom službenog položaja oštetio preduzeće za preko 57 hiljada eura.

Tužilaštvo tereti Kovača da je umanjivao fakture za plaćanje reklamnih panoa firmi „Offis“ čiji je vlasnik Slaven Radunović, poslanik NOVE u crnogorskom parlamentu, firmi „Displej“ koja je vlasništvu Rada Vojvodića, akuelnog direktora RTCG.

Umanjene fakture bile su i za hotelsku grupu „Budvanska rivijera“ koje je 2008. godine potpisao savjetnik izvršnog direktora Krsto Ljubanović.

JP „Mediteran reklame“ je tokom 2010. prihodovale 1,1 milion eura, a u njemu je zaposleno dvadesetak radnika. U koalicionoj raspodjeli, preduzeće je pripalo manjem koalicionom partneru - Socijaldemokratskoj partiji,čiji kadrovi su uglavnom zaposljeni u njemu, a i sam Kovač je istaknuti član te stranke u Budvi.

Advokat Rajka Kovača, Vasilije Knežević, kazao je da je njegov klijent negirao da je oštetio preduzeće i detaljno iznio svoju odbaranu pred tužiocem.

Galerija

Bonus video: