LONG BANANA

Prvi hrvatski gej vestern

Udruženje Trash se pozabavilo kaubojima, rančerima, Indijancima, Meksikancima i lovcem koji voli duge puške
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 15:54h

Varaždinsko Udruženje “Trash”, osnivač i organizatori sada već svjetski poznatog Trash Film Festivala, ima novi film koji će, prenose hrvatski mediji, sigurno ući u anale hrvatske kinematografije. Film nazvan „Long Banana“, koji će na Dan zaljubljenih premijerno biti prikazan u varaždinskom Cinestaru, prvi je hrvatski gej vestern.

U filmu koji je već dobio epitet hrvatske verzije drame „Planina Broukbek“ Udruženje Trash se pozabavilo kaubojima, rančerima, Indijancima, Meksikancima i lovcem koji voli duge puške.

Međutim, „Long Banana“ nije samo vestern. Kao što svaki pravi trash film mora biti, „Long Banana“ je presjek svih žanrova pa ostvarenje, navode njegovi tvorci, ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame, ali i naučne fantastike.

Film je sniman tokom 2011. na pet lokacija, dok je glumačku ekipu činilo čak 30 glumaca.

Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi Udruženja Trash sa iskustvom glume u nekoliko trash blokbastera kao što su Overpunishment i Sun Tzu, a kao posebna gošća glavnu žensku negativku tumači hrvatska manekenka i voditeljka emisije „Svjetla Hollywooda“ Branka Prišlić.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele da započnu rat između rančera i miroljubivih Bukkake indijanaca koji žive u šumi uz obalu rijeke.

Kako bi izazvali Indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti ćerku velikog poglavice Long Banana. Međutim, miroljubivim Indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni lovac Duck Norris.

Nakon što uspije da spasi poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti.

Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo.

Tek rođena romansa, biće osujećena dolaskom divljih Meksikanaca koje je poslala Emily kako bi napila Indijance i na taj način ih podstakla da napadnu rančere i izazovu rat. Međutim, ovog puta zlikovce očekuje novo iznenađenje i to - iz druge galaksije.

Galerija