Boreta, Bigović, Vujadinović i Čila Šćekić ostali u pritvoru

Presuda je ukinuta i Alanu T. Kožaru koji je zbog pokušaja reketiranja Žarka Radulovića i podmetanja ekspolozivnih naprava osuđen na šest godina i 10 mjeseci zatvora
212 pregleda 0 komentar(a)
porodica, scekic, miras scekic,, Foto: Boris Pejović
porodica, scekic, miras scekic,, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2012. 14:05h

Predsjednik vijeća sudija Biljana Uskoković zakazala je za 29. mart u Višem sudu u Podgorici početak suđenja okrivljenima za ubistvo Slavoljuba M. Šćekića, objavljeno je danas na sajtu Višeg suda.

Biće to treće suđenje, nakon što su ukinute prethodne dvije osuđujuće presude.

Apelacioni sud je ukinuo je prvostepenu presudu kojom su četvorica optuženih za ubistvo policijskog funkcionera MUP-a Crne Gore Slavoljuba Šćekića, pokušaj reketiranja suvlasnika hotela “Splendid” Žarka Radulovića i podmetanje eksplozivnih naprava na hotel u izgradnji “Splendid”, osuđeni na 120 godina zatvora.

Zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Šćekića, okrivljeni Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora, dok su zbog ubistva inspektora, okrivljeni Ljubo Vujadinović i Milan Čila Šćekića, takođe osuđeni na po 30 godina zatvora.

Presuda je ukinuta i Alanu T. Kožaru koji je zbog pokušaja reketiranja Žarka Radulovića i podmetanja ekspolozivnih naprava osuđen na šest godina i 10 mjeseci zatvora.

Rješenjem Višeg Suda u Podgorici, danas je odbijen kao neosnovan predlog branilaca optuženih Borete, Bigovića, Kožara, Vujadinovića i Šćekića, advokata Dragoljuba Đukanovića i Dragoslava Ognjanovića za ukidanje pritvora ovim optuženim. Protiv navedenog rješenja žalba nije dozvoljena”, objavljeno je na sajtu suda.

Bonus video: