Gvardiola poručio Kontadoru: Bori se do kraja

"I ako zna da je stvarno nevin, kao što je govorio, treba da se brani do kraja i koliko god treba. Istina će uvijek isplivati", dodao je trener Barse
71 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: REUTERS
Pep Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.02.2012. 14:58h

Trener Barselone Pep Guardiola, koji je "oprao" svoje ime 2007. nakon što je bio pozitivan na zabranjenu supstancu nandrolon šest godina ranije, poručio je biciklisti Albertu Kontadoru da se bori protiv dvogodišnje sankcije zbog dopinga "do kraja i koliko god treba".

"U takvoj situaciji, a to govorim iz iskustva, nema nikog drugog ko zna što se dogodilo osim njega", izjavio je Gvardiola.

"I ako zna da je stvarno nevin, kao što je govorio, treba da se brani do kraja i koliko god treba. Istina će uvijek isplivati", dodao je trener Barse.

Gvardiola je bio suspendovan četiri mjeseca nakon što je bio pozitivan na testiranjima poslije utakmica talijanskog prvenstva Pjaćenca - Breša i Lacio-Breša.

Pep je osuđen uslovno na sedam mjeseci zatvora, ali je kasnije dokazao da je nevin.

Španskog biciklistu je Sportski arbitražni sud (CAS) u ponedjeljak proglasio krivim zbog dopinga, suspendovao ga na dvije godine i oduzeo mu naslov pobjednika na "Turu" i "Điru".

On je u utorak izjavio da će da nastaviti karijeru, a nije ni isključio mogućnost žalbe na odluku CAS-a.

"Razmatram tu mogućnost sa svojim advokatima. Sigurno je samo da ću se boriti do kraja", kazao je Kontador.

Bonus video: