Kafa bez kofeina dobra za pamćenje

Profesor Pasineti je rekao da bolesti poput Alchajmera mogu da se utvrde decenijama pre nego se bolest pojavi u punom obliku i da treba naći alternativni izvor preventivnog djelovanja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2012. 13:01h

Naučnici tvrde da kafa može djelovati i preventivno kako do senilnosti uopšte ne bi ni došlo. Istraživanje je objavljeno na koledžu Maunt Sinaj u Njujorku. *

Profesor Đulio Maria Pasineti vodio je istraživanje i testiranje na laboratorijskim miševima i tvrdi da će uskoro početi testiranja na ljudima. Osnova testiranja je manipulisanje nivoom glukoze u mozgu.

"Imamo prve dokaze da kafa bez kofeina može uticati na posljedice demencije ili na slabije pamćenje prouzrokovano dijabetesom tipa dva. Kafu često povezuju sa visokim rizikom od srčanih bolesti, ali upravo zato smo i uzeli kafu bez kofeina", rekao je Pasineti.

Profesor Pasineti je rekao da bolesti poput Alchajmera mogu da se utvrde decenijama pre nego se bolest pojavi u punom obliku i da treba naći alternativni izvor preventivnog djelovanja, piše Sarajevo-x.com.

Bonus video: