Uprava policije: Nije uhapšen "naš" Darko Šarić

Direktor policije Crne Gore Božidar Vuksanović rekao je da nema informaciju da je Šarić uhapšen u Kejptaunu
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2012. 12:57h

Južnoafrička policija privela je muškarca za koga sumnja da je odbjegli narko-bos Darko Šarić, saznaje „Kurir“.

Narednih dana, kako su nezvanično kazali u policiji, u Srbiju bi trebalo da bude poslat DNK uzorak koji će pokazati da li je jedan od najtraženijih narko-bosova na Balkanu konačno iza rešetaka.

Direktor policije Crne Gore Božidar Vuksanović rekao je da nema informaciju da je Šarić uhapšen u Kejptaunu.

„Sa obzirom da se u medijima pojavila informacija da se odbjegli Darko Šarić nalazi u Južnoafričkoj republici mi smo tragom te informacije kontaktirali kancelarije Interpola u Srbiji, a uspostavljen je kontakt preko Interpola i sa Južnoafričkom Republikom. Konstatovano je da je tačno da tamo boravi izvjesni Darko Šarić ali upoređujući podatke i slično konstatovano je da se ne radi o licu koje se potražuje, već o drugom koje ima isto ime i prezime“, kazao je Vuksanović.

On je dodao da je Uprava policije dobila informaciju da je osoba sa tim imenom i prezimenom 2005. godine izašla iz Južnoafričke Republike.

„To su podaci koje smo mi dobili. Za ove novije podatke ne mogu dati odgovor jer nemam te informacije“, naveo je Vuksanović.

Kako tvrde izvori „Kurira“ Šarić se sada nalazi pod policijskim nadzorom i da se radi se na utvrđivanju njegovog identiteta.

Milorad Veljović, direktor srpske policije, rekao je da je MUP Srbije pre četiri dana uputio zvaničan zahtev policiji Južnoafričke Republike da im odgovore da li su uhapsili ili locirali Darka Šarića.

"Isti zahtev uputili smo im i preko centrale Interpola u Lionu, ali odgovor još nismo dobili iako smo i posle slanja zahteva urgirali da nam se što pre odgovori", rekao je Veljović.

Bonus video: