Pljačkaši u Tivtu tukli starce i oteli zlato

Maskirani razbojnici udarali starca drvenim i metalnim palicama, vezali njega i suprugu i stavili im selotejp traku preko usta
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 19:15h

Tivćanin Idriz Tafoski (74) i njegova supruga Munevera (65) preživjeli su prije pravu dramu kada su im u četvrtak naveče, u porodičnu kuću u krtoljskom selu Milovići, upala dva maskirana razbojnika.

Supružnici Tafoski u Milovićima žive već više od 30 godina i, kako kažu, sa svim komšijama i mještanima su u odličnim odnosima. Penzionisani građevinski preduzimač Idriz i njegova supruga prošlog četvrtka su oko 18 sati bili sami u prizemlju kuće jer je njihov sin, koji sa suprugom živi na spratu, otputovao u Italiju.

Lopovi odnijeli novac i zlato u vrijednosti od oko 6.000 eura

Na Idrizovom tijelu su vidljive posljedice fizičkog maltretiranja kojem su ga izložili drski razbojnici. Oni su nasrnuli na starca koji se nije mogao braniti i udarali ga drvenim i metalnim palicama, zbog čega je Tafoski zadobio i manji prelom na lijevoj ruci.

"Odmah su meni i ženi vezali ruke i noge, čak su nam stavili i selotejp traku preko usta da ne bismo mogli dozivati u pomoć. Odmah su nam razbili i telefone u kući, i prijeteći počeli da traže novac i dragocjenosti. Izvršili su kompletnu premetačinu kuće, razbacali nam stvari na sve strane, ali mi najteže pada to što su nas vrijeđali i na nacionalnoj i vjerskoj osnovi govoreći – vi ste Turci , a Turci uvijek imaju zlata – kazujte gdje ste ga sakrili", priča Idriz.

Porodična kuća Tafoskih u selu Milovići

Ona kaže da su provalnici, uz izvanrednu drskost, prilikom upada u njegovu kuću pokazali i da su vični tom poslu jer su sve pomno isplanirali i pripremili, iskoristivši pravi momenat i činjenicu da su se dvoje starih ljudi sami zatekli u kući u dosta izolovanom selu Milovići, okruženoj mahom praznim vikendicama.

"Ne želeći da im se suprotstavljam jer nemam ni fizičke snage ni oružja, ponudio sam im sav novac koji smo imali u kući, štednu knjižicu na kojoj je bilo oko pet hiljada eura i ključeve automobila, samo da nas više ne tuku i ne maltretiraju, ali oni nisu odustali od premetačine i traženja para i zlata. Ušli su i u sinov stan na spratu i odatle uzeli sav nakit moje snahe koji se tamo zatekao. Kad su nakon dva sata maltretiranja i premetačine napokon uvidjeli da zaista nemamo više novca, izašli su iz kuće i nas ostavili vezane“, kaže Idriz.

On je ispričao da se njegova supruga uspjela nekako iskobeljati i dohvatiti kuhinjski nož kojim je onda oslobodila sebe i muža. Supružnici Tafoski odmah su se za pomoć obratili prvim komšijama, Niketićima koji žive stotinak metara dalje i koji su im odmah priskočili u pomoć, pozvali policiju, a povrijeđenog Idriza odveli do ljekara u Tivat.

Policija, koja je odmah došla, napravila je uviđaj, uzela izjave od supružnika Tafoski kojima su lopovi odnijeli novca i zlata u vrijednosti od oko 6.000 eura i započela istragu, ali počinioci do danas još nisu otkriveni, niti je javnost policija zvaničnim saopštenjem obavijestila o ovom, za poslovično mirni Tivat, izuzetno rijetkom kriminalnom događaju.

Galerija

Bonus video: