Dalibor D. Bulajić ponovo osuđen na 40 godina zatvora

Bulajić je ispalio tri hica, jedan u pod lokala, te po jedan hitac u Kasalicu i Drakulovića
145 pregleda 0 komentar(a)
Dalibor Bulajić, Foto: Arhiva Vijesti
Dalibor Bulajić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.02.2012. 15:33h

U ponovljenom sudskom procesu Dalibor D. Bulajić (30) iz Dobrote kod Kotora osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog krivičnog djela “teško ubistvo” Srđana Kasalice i Petra Drakulovića, te ranjavanja Milovana Bjelanovića, 28. januara 2008. godine u kafe-baru "Duga" u Tivtu i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Darko S. Perović iz Nikšića, osuđen je na tri godine zatvora zbog "nasilničkog ponašanja", jer je, kako je navedeno u prvostepenoj presudi, sa Bulajićem ispred kafe-bara “Duga”, nogama udarao teško ranjenog Drakulovića.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće kojim je predsjedavala sudija Valentina Pavličić u Višem sudu u Podgorici, te sudije Miroslav Bašović i Biljana Uskoković, kao članovi vijeća.

U prvostepenoj presudi se navodi da je Bulajić 28. januara 2008. oko 02 sata u Tivtu, u kafe-baru "Duga" ubio Petra Drakulovića i Srđana Kasalicu, a teško ranio Milovana Bjelanovića.

Nakon što su ušli u lokal "Duga", Bulajić i Perović, okrivljeni su započeli sukob sa Kasalicom i Bjelanovićem. Bulajić je ispalio tri hica, jedan u pod lokala, te po jedan hitac u Kasalicu i Drakulovića.

Nakon toga je okrivljeni Bulajić iz blizine teško ranio Bjelanovića, koji je izašao iz lokala, nanoseći mu osobito tešku tjelesnu povredu. Potom su Perović i Bulajić, zajedno ispred lokala vršili nasilje, te nogama udarali Drakulovića po tijelu.

Bonus video: