Njega kose u hladnim danima

Jedna od prirodnih maski koje se u zimskom periodu preporučuju protiv opadanja kose i za njegu suvih vlasi jeste maska od banana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2012. 18:11h

Varate se ako mislite da kosa bolje podnosi hladne zimske dane od nesnosnih ljetnjih vrućina. Zimi kosa sporije raste i sporije se razvija zbog nedostatka sunca, hladnoće i brojnih drugih faktora. Češće se lomi, suva je i bez sjaja. Takođe, kosa zimi više opada, pa joj je potrebna posebna njega i pravilna zaštita.

Otkrivamo vam par trikova koji će vam pomoći da vaša kosa zablista uprkos nepredvidljivom vremenu.

Maske

Upotreba maski je posebno preporučljiva za dame koje farbaju svoju kosu kako bi izbegle dodatno isušivanje vlasi.

Zaboravite viklere

Stručnjaci poručuju da je zimi pametno smanjiti upotrebu viklera, kao i upotrebu pegle svesti na minimum. Tako ćete izbjeći dodatno oštećenje i isušivanje vrhova, a kosa će izgledati njegovano.

Banane za sjaj

Jedna od prirodnih maski koje se u zimskom periodu preporučuju protiv opadanja kose i za njegu suvih vlasi jeste maska od banana. Potrebno je da izgnječite jednu bananu, dodate izmućeno žumance, dve kašike kiselog mlijeka i jednu kašičicu meda. Sve pomiješajte i stavite na kosu prije pranja. Držite masku 40 minuta u kosi umotanoj peškirom. Maska se ispira šamponom i kisjelom vodom, a mekoća i sjaj su zagarantovani.

Bonus video: