Bijelo Polje: Spašen dječak povrijeđen u igri

Dječak je tokom igre izgubio ravnotežu i tjemenom udario od neki predmet te mu je ljekarska pomoć bila neophodna
0 komentar(a)
sankanje u Bijelom Polju, Foto: Beća Čoković
sankanje u Bijelom Polju, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 04.02.2012. 16:56h

Prava drama odvijala se u selu Ivanje 20-tak kilometara udaljenom od Bijelog Polja gdje je povrijeđen sedmogodišnji M.R.

Dječak je tokom igre izgubio ravnotežu i tjemenom udario o tlo, pa mu je ljekarska pomoć bila neophodna.

Pošto je put ka Ivanjama bio neprohodan zadatak da se spasi dječak preuzeli su pripadnici Službe zaštite i spašavanja.

"Znali smo da je put neprohodan te smo u misiji spašavanja angažovali specijalno vozilo. Probijali smo sniježne namete na nekim mjestima visine oko 2 metra i nakon iscrpljujuće borbe uspjeli da dodjemo do dječaka kojeg su roditelji na rukama donijeli do vozila. Mališana smo predali ljekarima u bolnici i prema prvim pokazateljima nije u kritičnom stanju", ispričao je "Vijestima" komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Puletić.

On je rekao da su se prije intervencije u Ivanju specijalnim vozilom probili sniježne namete do sela Kostanice iznad Bistrice da bi jednu bolesnicu prevezli na dijalizu u bolnicu dok su u jutarnjim satima za tri samohrane žene u selu Bogaz dopremili hranu.

Inače, saobraćaj u Bijelom Polju se odvija dosta otežano i već je drugi dan kako su taksi firme „Roler“ i „Gradski taklsi“ parkirale svoja vozila.

Snijeg koji je gotovo neprekidno padao 48 časova u gradu je dostigao visinu oko metra, a u brdsko planinskom i preko dva i gotovo je upotpunosti paralisao saobraćaj.

Bonus video: