Otkrijte zašto ste još uvijek sami

Budite nemilosrdno iskreni prema sebi kada ih razmatrate. Moguće je da ćete imati neke "slijepe tačke" koje otežavaju da vidite kompletnu istinu vaše situacije.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2012. 13:43h

Ovo pitanje proganja i najpouzdanije među ženama, zato znajte da nijeste usamljene. Logično se nameće i javlja pošto ste proveli godine u lošim vezama pa ste na kraju došli do tačke da želite da odustanete od ljubavi. Ukoliko sebi postavljate ovo pitanje u obliku žalbe, kao na primjer “Zašto ja, Čime sam to zaslužila?", nećete dobiti zadovoljavajući odgovor. Ali ako se zapitate otvorenog uma i duha koji žele da zna celu istinu, to može da napravi razliku između pronalaženje ljubavi vašeg života ili života u samoći.

Jedan ili dva od njih se mogu odnositi na vas, ili pak možda sva tri. Budite nemilosrdno iskreni prema sebi kada ih razmatrate. Moguće je da ćete imati neke "slijepe tačke" koje otežavaju da vidite kompletnu istinu vaše situacije. Ako vas bilo koji od ovih razloga pogodi u živac, ali nijeste sigurni, potrudite se da dobijete neke povratne informacije ili zamolite prijatelje da vam kažu svoje mišljenje, kako bi što prije mogli da krenete naprijed.

1. Imate protivrječna osjećanja oko ulaska u intimnu vezu

Koliko god mislite da želite partnera, možda će vam biti teško da ostavite svoj zonu komfora singl života. Ne mislite da ste komformista po tom pitanju, ali skloni ste da idemo na ono što nam je poznato, odnosno da igramo na sigurno. Ambivalentnost će vas spriječiti da uđete u emocionalni rizik neophodan da se dovoljno približite osobi, da je volite i budete voljeni.

Ona će vas držati dalje od potpunog preuziminja odgovornosti za pronalaženje partnera i stvoriće sve vrste lukavih načina da uništi vaše buduće odnose. Ukoliko joj se ne usprotivite, ambivalentnost će vas gurati u zagrljaj nedostupnih muškaraca, ili će vas navoditi na akcije samo-sabotaže, kao što je na primjer pretjerana konzumacija alkohola na prvom sastanku. Zbog protivrječnih osjećanja ćete vjerovati u sve vrste izgovora i racionalizacija zašto nijeste sreli pravog čovjeka i ona će vas držati u stanju krivice, a ne preuzimanja odgovornosti.

2. Ponašate se kao da vam je pronalaženje partnera važnije od vaše sreće

To je takav kliše, ali istina je: da ništa što je mimo vas ne treba da utiče na vašu sreću. Vjerujte, ako imate tendenciju da budete negativna žena koja uvijek vidi čašu kao polu praznu, ništa se neće promijeniti ni kada nađete gospodina "Pravog" i udate se za njega. Da, možda ćete imati nekoliko mjeseci privida sreće dok ste još uvijek u fazi veze poput medenog mjeseca. Ali uskoro, kako početna zaljubljenost krene da blijedi i počnete da uviđate pravo lice tog čovjeka sa svim svojim nesavršenostima, više nećete moći da ga popravite i vratite osjećaj sreće. Vaš negativan stav će se vratiti i bićete ponovo zaglavljeni u svom osjećaju jada.

3. Ne cijenite sebe dovoljno da bi postavili granice

Svaki odnos u koji uđete zahtijeva neki vid ograničenja. Bilo da je to vaš frizer, vaš ljekar ili majka, postoje "pravila" koja se podrazumijevaju u prirodi svakog odnosa. Ako dozvolite ljudima - muškarcima posebno - da krše pravila u kojima vi treba da se osjećate bezbjedno i voljeno, završićete emotivno se koprcajući i puni nezadovoljstva. Granice, baš kao i disciplina, stvaraju slobodu. Ako nemate standarde u odnosima prepušteni ste na milost i nemilost nečijeg lošeg ponašanja.

"Zašto sam još uvijek sama?" je dobro pitanje koje treba da postavite sebi i ne treba da se plašite odgovora. Suočavanje sa onim što vas zadržava i koči je jedini način da krenete naprijed i pronađete ljubav kakvu želite, prenosi S media.

Bonus video: