Teško pretučeni dječak se uskoro vraća sa liječenja

Dječak, čija je jedina greška bila što se sam zatekao u to vrijeme na ulici, 20.01. u blizini škole "1. jun" je teško pretučen od strane svojih vršnjaka iz OŠ “Vuk Karadžić”
74 pregleda 0 komentar(a)
DJECAK_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
DJECAK_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 04.02.2012. 09:37h

Teško povrijeđeni I. V. (14), kojeg je prije petnaestak dana pretukla vršnjačka banda na Zabjelu, pušten je iz beogradske Klinike za očne bolesti, ali zbog jakog nevremena i zatvorenih puteva i aerodroma još uvijek nije stigao kući.

Njegov otac M. V. iščekuje trenutak kada će nevrijeme posustati i kada će njegov dječak sa majkom ponovo doći u porodični dom.

“Čekamo da se vrijeme stabilizuje i da nam se vrati. Ljekari su ga sada pustili iz bolnice, ali će za mjesec-dva, kada rana na oku zaraste, morati da se uradi nova operacija.

Nadamo se da će ta operacija uspjeti i da će naše dijete ponovo gledati i na to oko, kao prije napada”, ispričao je dječakov otac.

"Čekamo da se vrijeme stabilizuje i da nam se vrati. Za mjesec-dva, kada rana na oku zaraste, će morati da se uradi nova operacija", kaže dječakov otac

Povreda oka dobrog učenika i omiljenog drugara u školi “Oktoih” omela je da početak drugog dijela školske godine bude u svojoj odjeljenjskoj klupi.

Iako dječak na tom oku za sada ne vidi ništa, vrlo je vjerovatno da će se od naredne sedmice ipak vratiti školskim obavezama.

“Vidjećemo da li će odmah po povratku krenuti u školu. Mislim da bi to bilo dobro za njega - da se vidi sa svojim drugovima i da kroz druženje i školske obaveze zaboravi na strahotu koja mu se dogodila”, kaže njegov otac i dodaje da njegov sin sada razlikuje samo “sjenku i obrise, ali ne uviđa detalje ni boje”.

Stravičan napad na nedužnog dječaka dogodio se 20. januara oko 21.30 časova u Ulici Jovana Joza Vukčevića, u blizini škole “1. jun”, kada su maloljetni učenici IX razreda OŠ “Vuk Karadžić”, N. B (15) i F. K. (14), koji su bili u društvu sa godinu mlađim B. L. (13) i D. E. (13), provocirali, vrijeđali, a potom i nasrnuli na vršnjaka, čija je jedina greška bila što se sam zatekao u to vrijeme na ulici.

Bonus video: