Do bržeg metabolizma u nekoliko koraka

Metabolizam možete tokom vježbanja da ubrzate tako što ćete uključiti intervale brzog i sporog vježbanja
82 pregleda 0 komentar(a)
vježbe, Foto: Www.shutterstock.com
vježbe, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 03.02.2012. 16:27h

Fitnes trener Ramona Braganza savjetuje kako da ubrzate metabolizam, osjećate se zdravije i bolje i ostanete u top formi.

1. Ako metabolizam želite da “probudite” ujutro, nikako ne preskačite doručak.

Najbolji doručak je kombinacija bjelančevina i složenih ugljenih hidrata, npr., omlet s povrćem ili zobena kaša s jogurtom.2. Jedite manje obroke i grickajte.

Tako će vaše tijelo imati dovoljno goriva: pravilo je tri obroka, dva međuobroka i najmanje litar vode tokom dana.3. Pijte vodu tokom cijelog dana, pri čemu se čaj i kafa ne računaju, jer mogu da dehidriraju organizam, za razliku od vode.

Na taj način bićete sigurni da sve u organizmu funkcioniše besprekorno.4. Metabolizam možete tokom vježbanja da ubrzate tako što ćete uključiti intervale brzog i sporog vježbanja.

To pokreće tijelo i postižete bolje rezultate, nego kada cijelo vrijeme vježbate istom brzinom.5. U vježbanje uključite i dizanje tegova.

Jačanje mišića ojačaće vaš metabolizam, jer održavanje mišićnog tkiva zahtijeva više tjelesne energije. Sagorijevaćete kalorije samo kako biste išli u korak, čak i kad spavate!

Bonus video: