Ukrajinska državljanka izbodena nožem u stanu u Dobroti?

Iz Uprave policije nisu zvanično potvrdili da je u pitanju ubistvo. Nezvanično, kazali su da je tijelo Lašmanove pronađeno sa vidljivim tragovima nasilja
435 pregleda 0 komentar(a)
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2018. 22:11h

Ukrajinska državljanka Anastazija Lašmanova ubijena je u Kotoru, saznaju “Vijesti” nezvanično iz Uprave policije.

Prema saznanjima “Vijesti” policiji je večeras oko 20.30 časova prijavljeno da je Lašmanova pronađena u svom stanu u Dobroti, izbodena nožem.

Iz Uprave policije nisu zvanično potvrdili da je u pitanju ubistvo. Nezvanično, kazali su da je tijelo Lašmanove pronađeno sa vidljivim tragovima nasilja.

"U naselju Dobrota u Kotoru je, u stanu u kojem je boravila, večeras oko 20,00 časova zatečeno beživotno tijelo državljanke Ukrajine A.L. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su odmah po prijavi došli na lice mjesta i obezbijedili ga. U toku je uviđaj na licu mjesta kojim rukovodi nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Slijede dalje mjere i radnje u cilju uvrđivanja okolnosti nastupanja smrti A.L. kao i radi potpunog rasvjetljavanja događaja", stoji u saopštenju policije.

Viši državni tužilac Željko Tomković “Vijestima” je ranije, oko 22 sata kazao da je uviđaj u toku i da ne može govoriti o detaljima.

Prema saznanjima lista, kotorska policija blokirala je grad odmah nakon što im je prijavljeno da je u stanu u Dobroti pronađeno tijelo Ruskinje. Zasad niko nije uhapšen zbog tog ubistva.

Lašmanova je izvršna direktorica kompanije “Mimoza Group” i “Sea Trade”, a stoji iza izgradnje hotela “La perla” u Tivtu, izgradnje novog hotela “Mimoza”, na mjestu na kome je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel.

Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta Neđelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.