Milivojević: Lopta sluša kao u stara vremena

"Mislim da imamo ekipu koja lagano može do titule, iako su finala uvijek teška, nepredvidiva. Ali, moramo uzeti titulu", zaključio je Milivojević.
100 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Milivojević, Foto: Www.ok-mladost-marina-kastela-com
Aleksandar Milivojević, Foto: Www.ok-mladost-marina-kastela-com
Ažurirano: 04.02.2012. 11:31h

Krajem novembra prošle godine u Slovačkoj, na pretkvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, Aleksandar Milivojević bio je jedini član odbojkaške reprezentacije Crne Gore bez kluba. Dobre partije u Popradu pomogle su bivšem primaču servisa Budućnosti da nekoliko dana nakon turnira u Slovačkoj pronađe novi klub – Mladost Marinu iz Kaštel Lukšića (predgrađe Splita), prošlosezonskog osvajača Kupa Hrvatske i vicešampiona.

"Lopta me sluša kao u stara dobra vremena. Značilo mi je što sam bio u repreprezentaciji i što sam trenirao sa Budućnošću prije i poslije reprezentacije. Odigrao sam pet utakmica baš dobro, tako da sam baš zadovoljan", kaže za “Vijesti” Milivojević, koji je potpisao ugovor do kraja sezone, koja se završava početkom maja.

Mladost Marina je tokom sezone pretrpjela dosta igračkih promjena. Ekipu je početkom decembra napustio američki primač Mark Burik, a osim Milivojevića stigli su reprezentativci, tehničar Inoslav Krnić (bivši igrač Budvanske rivijere) i srednji bloker Ivan Mihalj, koji će zamijeniti povrijeđenog Dejana Skočića, za koga je sezona vjerovatno završena.

"Ekipa je ok, od kad je došao Krnić sve je mnogo bolje, baš je dobar dizač. Bilo je nekih povreda odomaćih igrača, pa je sve to slabije išlo. Ali, sad baš dobro treniramo", dodaje Milivojević.

Mladost Marina je kao i zagrebačka Mladost oslobođena igranja ligaškog dijela prvenstva, zahvaljujući plasmanu u prošloj sezoni, ali i zbog učešća u Srednjeevropskoj ligi, gdje je 29. januara kod kuće pobijedila austrijski Hipo 3:1, u prvom meču četvrtfinala plej-ofa (revanš je 12. februara).

Mladost nije uspjeja da odbrani trofej u Kupu Hrvatske, jer je u finalu, krajem prošle godine u Osijeku, izgubila od domaće Murse 3:0. Mladost je eliminisana iz Evrope, u šesnaestini finala Čelendž kupa bolja je u dva meča (dva puta po 3:0) bila poljska Politehnika.

"Ambicije kluba su da se osvoji titula i da se plasiramo na finalni turnir Svjednjeevropske lige. Mislim da imamo ekipu koja lagano može do titule, iako su finala uvijek teška, nepredvidiva. Ali, moramo uzeti titulu", zaključio je Milivojević.

Bonus video: