HSF u nedjelju na Sajmu knjiga

"Ambasada Italije je ponosna na nastavak podrške Hercegnovskom strip festivalu, a ja sam lično vrlo sretan što je to tako, jer sam veliki zaljubljenik u stripove“, rekao je Zelioli
0 komentar(a)
HSF, Foto: HSF
HSF, Foto: HSF
Ažurirano: 12.05.2018. 06:54h

Hercegnovski strip festival će se u nedjelju 13. maja predstaviti na Sajmu knjiga u Podgorici i to na štandu Ambasade Italije.

"Ulazimo već u petu godinu aktivne saradnje koja se pored finansijske podrške i dovođenja italijanskih autora, ovoga puta proširuje činjenicom da će Ambasada Italije ugostiti HSF na svom štandu na Sajmu knjiga. Pored klasičnog predstavljanja našeg festivala i svega onoga što smo radili prethodnih 11 godina, u nedjelju ćemo upriličiti i crtanje za sve posjetioce štande i za ljubitelej stripa, koji će biti u mogućnosti da na licu mjesta vide kako stvaraju dvojica sjajnih umjetnika i strip autora – Nikola Ćurčin i Luka Cakić. Oni će svoje radove posvetiti i pokloniti svim fanovima stripa koji budu psojetili štand“, kazao je jedan od organizatora Hercegnovskog strip festivala, Jovan Subotić.

"On je podsjetio da je italijanska ambasada prošle godine na Dan republike Italije dodjelila HSF-u državnu nagradu Karavađo, te da novi ambasador Luka Zelioli (Luca Zelioli) ne krije intenciju da nastav tradiciju i pdršku HSF-u kao što je to radio i njegov prethodnik", saopštili su iz HSF.

„Ambasada Italije je ponosna na nastavak podrške Hercegnovskom strip festivalu, a ja sam lično vrlo sretan što je to tako, jer sam veliki zaljubljenik u stripove. I kao što sam već govorio u nekim razgovorima – jedva čeka da dođem i na festival i na prezentaciju na sajmu knjiga“, rekao je Zelioli i najavi čak da su u planu i neki dodatni programi i produbljivanje saradnje između Ambasade na čijem je čelu i jedinog crnogrskog festivala posvećenog devetoj umjetnosti.

Bonus video: