Ivo Menzalin ostao u pritvoru

Specijalizovano vijeće kojim je predsjedavala sudija Milenka Žižić je 25. januara 2012. godine, optuženom Menzalinu produžila pritvor
562 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2012. 16:16h

Rješenjem Apelacionog suda Crne Gore, odbijena je kao neosnovana žalba branioca optuženog Iva Menzalina, advokata Vladimira Vulekovića iz Kotora, izjavljena protiv rješenja Višeg suda u Podgorici.

Specijalizovano vijeće kojim je predsjedavala sudija Milenka Žižić je 25. januara 2012. godine, optuženom Menzalinu produžila pritvor, nakon izricanja presude kojom je oglašen krivim zbog krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, navodi se u saopštenju koji je potpisala samostalni namještenik za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Irena Šofranac-Nedović.

Prvostepenom presudom, vijeće sudije Žižić osudilo je četvoricu bivših pripadnika JNA na 12 godina zatvora zbog krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u sabirnom centru u Morinju 1991. i 1992. godine.

Ivo Gojnić je osuđen na dvije, Špiro Lučić i Boro Gligić na po tri godine, dok je Menzalin osuđen na četiri godine zatvora, kojem je pritvor produžen. Sud je oslobodilo od optužbe Mlađena Govedaricu i Zlatka Tarlea za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Sudija Žižić je u obrazloženju presude kazala da su četvorica optuženih krivična djela počinili sa umišljajem, te da su bili svjesni da se radi o zaštićenoj kategoriji ratnih zatvorenika.

Galerija

Bonus video: