Bivša portparolka TV Atlas išla kod psihijatra zbog šikaniranja na poslu

Sonja Ilić je tužila TV Atlas zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu...
676 pregleda 0 komentar(a)
atlas tv, Foto: Facebook
atlas tv, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.02.2012. 09:35h

Bivša portparolka Televizije Atlas Sonja Ilić juče je u Osnovnom sudu navela da su joj sve vrijeme njenog rada u toj medijskoj kući zagorčavale život bivša izvršna direktorka Tatjana Obradović i “desna ruka vlasnika” Meliha Ramusović.

“Počela sam da dobijam aritmiju srca prilikom dolaska na posao, a posjećivala sam i psihijatra koji mi je propisivao ljekove za smirenje”, rekla je bivša portparolka Atlas televizije. Ona je tužila tu medijsku kuću zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu, duševnih bolova i povrede prava ličnosti i traži obeštećenje od 20.000 eura.

U višečasovnom svjedočenju Ilić je navela da se od portparolke te televizije vremenom njeno poslovanje svelo na ažuriranje veb stranice Atlasa, te da je na kraju bila prinuđena da da otkaz.

U višečasovnom svjedočenju Ilić je navela da se od portparolke te televizije vremenom njeno poslovanje svelo na ažuriranje veb stranice Atlasa, te da je na kraju bila prinuđena da da otkaz

Ona je ispričala da je na Atlas prešla sa Univerziteta Mediteran, gdje je takođe radila kao portparol, ta da je Ramusović odmah upoznala sa njenim stavom da se zbog profesije treba žrtvovati i da se ne treba udavati i imati djecu.

“Od početka, iako sam bila PR kuće, nijesu me zvali na njihove sastanke, a jednom prilikom tadašnji izvršni direktor Božidar Šundić mi je saopštio da Ramusović ima nešto protiv mene i da je to razlog zašto me ne zovu”, kazala je Ilić. Ona je rekla da je radila predano i odgovorno, te da je za kratko vrijeme uspostavila dobre odnose sa svim bitnim ljudima iz diplomatskog kora, te da su svi oni zahvaljujući njenom angažmanu i gostovali na televiziji. Osim što su je prema njenim riječima uporno ignorisali, Ilić je od kolega saznala da se o njoj govori u negativnom kontekstu, između ostalog, jer se ne oblači dovoljno provokativno. Suđenje se nastavlja 14. marta.

Sličan proces u podgoričkom Osnovnom sudu pokrenule su i voditeljke ukinute emisije “Glamur noar”, Jelena Filipović, Olivera Čolović i Milica Marković koje od Atlas televizije traže obeštećenje od 75.000 eura.

Bonus video: