Havarija u Željezari, nema povrijeđenih

Materijalna šteta je velika a uzrok havarije još uvijek nije poznat
0 komentar(a)
zeljezara, Foto: Arhiva Vijesti
zeljezara, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.02.2012. 08:53h

U nikšićkoj Željezari jutros oko pet časova, došlo je do havarije elektrolučne peći i prava je sreća da niko od prisutnih radnika nije stradao.

Peć, koja se nalazila u Čeličani, jedinom pogonu koji je radio, stara je blizu 40 godina. Materijalna šteta je velika a uzrok havarije još uvijek nije poznat.

Trenutno je u Željezari policija koja obavlja uviđaj.

U Željezari je sredinom aprila na zahtjev većine radnika uveden stečaj, a početkom novembra je odbijen Plan reorganizacije, koji je podnio bivši vlasnik, i proglašen bankrot.

Neksan je 15. maja potpisao tromjesečni ugovor sa Željezarom, koji je dva puta produžavan. Poslednji ugovor produžen je do 15. marta a stečajni upravnik je u međuvremenu raspisao oglas za prodaju fabrike po početnoj cijeni od 30 miliona eura.

Oglas je otvoren do subote, 4. februara do 16 časova i za sada, i pored interesovanja stranih investitora, niko nije dostavio ponudu. Javno otvaranje ponuda obaviće se 6. februara u 11 sati u Privrednom sudu u Podgorici a ponuda koja bude sadržala najveću kupoprodajnu cijenu imaće prednost prilikom izbora.

Kada je uveden stečaj Željezara je brojala 1.412 radnika. Nakon realizacije socijalnog programa u fabrici ih je ostalo 317.

Bonus video: