Članovi zagoričke bande se prijavili i otišli kući

Nakon divljačkog napada na dva momka, grupa iz Zagoriča je pobjegla iz lokala u nepoznatom smjeru
412 pregleda 0 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vidoje Stanišić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.02.2012. 12:55h

Nakon gotovo tri dana skrivanja od policije u srijedu u popodnevnim časovima predali su se Vidoje Stanišić i Bojan Pejović iz takozvanog “zagoričkog klana” koji su potraživani zbog prebijanja dva momka Nikole Popovića i Luke Popovića u podgoričkom lokalu "Vaj not" .

Popovići su pretučeni u nedjelju oko 19 časova dok se igrala utakmica Srbija-Danska.

Povrijeđeni mladići su zbrinuti u Kliničkom centru Podgorica gdje su nakon pregleda pušteni na kućno liječenje.Grupa od više od deset momaka tukla je Popoviće nogama, rukama i flašama. Nakon divljačkog napada na dva momka, grupa iz Zagoriča je pobjegla iz lokala u nepoznatom smjeru.Za vrijeme policijskog uviđaja u unutrašnjosti kafića vidjeli su se tragovi krvi po podu, a za dva spojena stola gdje su sjedjeli Zagoričani ostale su na desetine flaša piva i drugog alkoholnog pića.

Kako "Vijesti" saznaju Stanišiću i Popoviću koji su se predali nije određen pritvor. U policiju su bili ispitivani manje od tri sata nakon čega su pušteni kućama.

Nemaju ništa ni protiv koga

Redkaciji "Vijesti" je juče dostavljeno pismo u kojem napadači na Popoviće demantuju tvrdnje Nebojše Medojevića koji je rekao da je grupa iz Zagoriča koju predvode braća Stanišić jedna od vojnih formacija djelova ANB-a kojim komanduje Duško Golubović jedan od čelnika kriminalnog klana Milana Roćena ministra vanjskih poslova.

Medojević je u obraćanju naveo i da grupa iz Zagoriča godinama teroriše građane, a da policija sa njima ne izlazi na kraj.

"Ne poznajemo Duška Golubovića, nemamo ništa protiv premijera (Igora Lukšića), protiv vaterpolo tima (Crne Gore), ni protiv koga - navodi se u pismu.

Bonus video: