Milan Rončević preživio 4 metka: Miševe ne prijavljujem

Napad na Rončevića se dogodio oko 3.46 sati dok je Rončević ulazio u svoj automobil napadač je sa svega dva metra razdaljine pucao na njega
835 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 10:14h

Podgoričanin Milan Rončević (32) koji je u nedjelju 29. januara u zoru bio miljenik sreće, kada je preživio pokušaj atentata na Starom aerodromu u Aerodromskoj ulici, uspješno se oporavlja u Kliničkom centru u Podgorici.

Napad na Rončevića se dogodio oko 3.46 sati dok je Rončević ulazio u svoj automobil napadač je sa svega dva metra razdaljine pucao na njega.

Prije napada Rončević je nekoliko sati sa prijateljima u kafiću "Vin kafe" igrao karte, a potom se rastao sa njima i krenuo ka automobilu kod kojeg je na njega pucano.

On je u razgovoru za “Vijesti” rekao da ne krivi osobu koja je pucala na njega.

“Ne zamjeram osobi koja je pucala na mene jer znam da je on to uradio zbog novca i što se mene tiče ne mora da odgovara ni preda mnom a ni pred zakonom”, kazao je Rončević sinoć dok je sjedio na klupi u hodniku bolnice sa iglama od infuzije na rukama.

“Čitao sam tekst u vašim novinama nakon pokušaja atentata na mene i neke stvari bih pojasnio”, kazao je on.

Obojica smo imali sreće

“Istina je da sam imao sreće, ali isto tako je na neki način imao sreće i onaj koji je pucao na mene.

Dva zrna su me pogodila, jedno u lijevu butinu, a drugo u desnu natkoljenicu, a dva ili tri metka su me promašila.

Rečeno je iz bolnice da su me pustili na kućni oporavak, ali još se ovdje oporavljam”, istakao je Rončević.

On tvrdi da se nije zamjerio kriminalnim krugovima u Crnoj Gori.

Špijuni ga napadali

“Prihvaćen sam i uvijek sam dobrodošao u krugovima ljudi koji se bave i legalnim i nelegalnim poslovima. Iz policije su kazali da sam u svađi sa jednom kriminalnom grupacijom iz Podgorice.

Lider te organizacije je uspio kao špijun da napuni pola italijanskih zatvora

Tvrdim da to nije krimninalna grupacija, već špijunska. Od njih sedam-osam sam napadnut prošle godine, to nijesu kriminalci to su “miševi”, nijesam ih prijavio jer to nije moj stil.

Lider te organizacije je uspio kao špijun da napuni pola italijanskih zatvora”, istakao je Rončević, koji kaže da se bavi trgovinom auta.

On ne želi da pominje imena, a navodi i da ne zna da li je grupa koju pominje odgovorna ili nije za pokušaj atentata na njega.

Poznat po pozajmicama

“Iz policije su rekli da jedan od motiva napada na mene može biti taj što sam poznat i po pozajmicama novca. Takvu tvrdnju kategorički odbacujem, jer sam sa svim ljudima kojima sam novčano pomogao u dobrim i prijateljskim odnosima.

Svi u gradu i šire me poznaju kao momka koji je svakome pomagao”, rekao je Rončević. On kaže da su što se tiče njegovog dosijea djelimično tačni navodi policije.

Mrzim nepravdu i često je jače od mene da kažem ono što mislim

“Svi mi imamo mane i vrline. Priznajem da sam živio brzo i ne demantujem da sam se bavio nezakonitim radnjama, ali kada sam to radio, to je bilo daleko od teritorije Crne Gore i susjednih država.

Mrzim nepravdu i često je jače od mene da kažem ono što mislim, čak i kad sam bio s one starne zakona, gledao sam da radim po kodeksima i ispravno”, naveo je Rončević. On dodaje da upravo zbog toga ne vidi puno motiva da neko plaća ubice da pucaju na njega.

“Moje mišljenje je da je riječ o osobi ili osobama koje su pune licemjerja i primitivizma, odnosno da je riječ o teškoj i hroničnoj ljubomori i zavidnosti. Veći sam gazda sa 100 eura u džepu nego neko sa milionom”, tvrdi Rončević.

Odležao što je imao

Rončević kaže da u Crnoj Gori nije imao ozbiljne prestupe zakona. “Dva puta sam završio u zatvoru zbog toga što sam nosio oružje za koje nijesam imao dozvolu.

U inostranstvu sam bio u zatvoru, ali odležao sam što sam imao”, istakao je Rončević.

On je poručio naručiocu napada na njega da ga taj čin nije poremetio. “Naručiocu ovog kukavičkog čina poručujem da me ovo nije nimalo poremetilo jer moja je savjest čista i pred Bogom i pred ljudima.

Mene nije strah od robije, a ni smrti jer svi ćemo jednog dana tamo. Ako mi je neko nešto zamjerio, mogao je da mi se obrati, a ne da šalje ljude da pucaju na mene”, rekao je Rončević.

Galerija

Bonus video: