Izbrisano četvrtfinale plej-ofa

Po završetku ligaškog dijela dvije prvoplasirane ekipe Budvanska rivijera i Budućnost, koje su trebale biti slobodne u prvoj rundi razigravanja za titulu, odmah zaigrati u plej-ofu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 23:12h

Iako je usvojenim Propozicijama takmičenja Prve muške lige bilo predviđeno da se igra četvrtfinale plej-ofa, toga neće biti, već se se nakon ligaškog dijela odmah igrati polufinale, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Kako stoji u obrazloženju komesara takmičenja OSCG Rajka Tijanića, takmičarski organ OSCG je zbog istupanja iz Prve lige nikšićkih klubova Sutjeske i Volej stara, uz saglasnost ostalih klubova i zbog potreba juniorske reprezentacije, a shodno članu 7. Propozicija, donio odluku o promjeni Propozicija takmičenja.

To znači da će po završetku ligaškog dijela dvije prvoplasirane ekipe Budvanska rivijera i Budućnost, koje su trebale biti slobodne u prvoj rundi razigravanja za titulu, odmah zaigrati u plej-ofu.

Uz saglasnost svih klubova odustalo se, dakle, od četvrtfinala plej-ofa, koje je i dalje bilo moguće odigrati, s obzirom na to da je u „ligi bez briga“ (jer se iz njega ne ispada, što je jedinstven slučaj čak i u crnogorskom sportu) ostalo i dalje šest klubova, dovoljno za plej-ofu po prvobitnom planu...

U polufinalu (termini su 24/26 i 29. februar i eventualno 7. mart) sastaju se prvoplasirani i četvrtoplasirani, odnosno drugoplasirani i trećeplasirani, a igraće se do dvije dobijene utakmice. Domaćin prvog duela i eventualne majstorice je bolje plasirana ekipa.

Finale se igra u tri dobijene utakmice, a termini su 9/11, 14, 16/18, 21. i 23/25. mart.

Bonus video: