droga u školi

Policija ni nakon 3 mjeseca istrage ne zna odakle 10-godišnjem dječaku droga

Danka Ivanović Đerić, koja vodi ovaj slučaj, nije odgovarala na poziv novinara “Vijesti”
59 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 15:46h

"Crnogorska policija ni nakon tri mjeseca nije ustanovila na koji je način desetogodišnji I. C. iz Danilovgrada, sredinom oktobra 2011. godine došao u kontakt sa psihoaktivnim supstancama", saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije.

Oni su pojasnili da istraga nije završena, već da se i dalje radi na prikupljanju podataka o tome kako i na koji način je ovaj dječak došao u kontakt sa drogom.

"Nakon do sada preduzetih mjera i radnji nismo ustanovili pod kojim je okolnostima desetogodišnji I. C. iz Danilovgrada došao u kontakt sa psihoaktivnim supstancama.

Dostavljen nam je nalaz iz Forenzičkog centra u Danilovgradu, a u vezi sa vještačenjem supstance koja je pronađena u kući maloljetnog I. C. ali s obzirom na to da se i dalje prikupljaju određene informacije u vezi sa ovim slučajem ne možemo dati informacije o ishodu vještačenja”, navodi se u odgovoru iz policije.

Iz danilovgradske Ispostave policije pojašnjeno je da su istragom obuhvaćene sve osobe koje su roditelji maloljetnog I. C. pomenuli kao one koji su eventualno omogućili dječaku kontakt sa drogom, ali i drugi sa kojima su službenici Ekspoziture kriminalističke policije Ispostave Danilovgrad obavili razgovor.

"Istraga u ovom slučaju nije završena, već se i dalje radi na prikupljanju podataka kako i na koji način je maloljetni I. C. došao u kontakt sa psihoaktivnim supstancama", kazali su iz policije

"Istraga u ovom slučaju nije završena, već se i dalje radi na prikupljanju podataka kako i na koji način je maloljetni I. C. došao u kontakt sa psihoaktivnim supstancama", kazali su iz policije, pojašnjavajući da istragom u ovoj fazi postupka rukovodi Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Zamjenica osnovnog državnog tužioca Danka Ivanović Đerić, koja vodi ovaj slučaj, nije odgovarala na poziv novinara “Vijesti”.

Desetogodišnjem I. C. učeniku OŠ “Vuko Jovović” iz Danilovgrada, sredinom oktobra pozlilo je, roditelji su ga prvo odvezli do Hitne pomoći u tom gradu, a nakon što mu je ukazana prva pomoć ambulantnim kolima prevezen je do bolnice.

Nalazi iz laboratorije Kliničkog centra pokazali su tragove marihuane i metamfetamina, nakon čega se policija uključila u istragu. Prvobitno je iz policije saopšteno da je dječaku sintetičku tabletu dala drugarica iz škole, nakon čega je dječaku pozlilo zbog predoziranja metamfetaminom, ali ta informacijanikada nije zvanično potvrđena.

Galerija