Potraga se nastavlja

Članovi zagoričke bande i dalje se uspješno kriju od policije

Iz policije nijesu željeli da saopšte imena mladića koji se potražuju ali je potvrđeno da je među njima Vidoje Stanišić
300 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 10:27h

Policija još traga za članovima takozvanog "zagoričkog klana" koji su prije u nedjelju veče pretukli dvojicu mladića u podgoričkom lokalu "Vaj not".

Iz policije nijesu željeli da saopšte imena mladića koji se potražuju ali je potvrđeno da je među njima Vidoje Stanišić koji je osuđen u oktobru 2010. na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog napada na sina Nebojše Medojevića u julu 2010.

Pijani članovi "zagoričkog klana" u nedjelju oko 19 časova pretukli su Podgoričane Nikolu Popovića i Luku Popovića u lokalu "Vaj not" ispod stadiona "Budućnosti" dok je igrana utakmica Srbija-Danska.

Povrijeđeni mladići su zbrinuti u Kliničkom centru Podgorica gdje su nakon pregleda pušteni na kućno liječenje.

Grupa od više od deset momaka tukla je Popoviće nogama, rukama i flašama. Nakon divljačkog napada na dva momka, grupa iz Zagoriča je pobjegla iz lokala u nepoznatom smjeru.

Za vrijeme policijskog uviđaja u unutrašnjosti kafića vidjeli su se tragovi krvi po podu, a za dva spojena stola gdje su sjedjeli Zagoričani ostale su na desetine flaša piva i drugog alkoholnog pića.

Gosti u "Vaj notu", koji su tokom popodneva gledali vaterpolo finale u Ajndhovenu, a potom i borbu za titulu prvaka u rukometu, ispričali su prije dva dana “Vijestima” da je grupa iz Zagoriča cijelo vrijeme provocirala neprimjerenim ponašanjem.

Djevojka, koja je bila u lokalu, kazala je “Vijestima” da je grupa za spojenim stolovima pjevala samo njima znane pjesme, koje su imale prizvuk mafijaškog bahaćenja.

"Prijetili su da će rastjerati Crnogorce, Lukšića, i da će ih naši vaterpolisti “zapamtit", ispričala je djevojka, koja nije mogla da se povrati od teškog šoka zbog napada razjarene bande.

Medojević: Ta grupa godinama teroriše građane

Povodom događaja koji se zbio u podgoričkom lokalu oglasio se Nebojša Medojević iz PZP-a koji je rekao da grupa iz Zagoriča godinama teroriše građane, a da policija sa njima ne izlazi na kraj.

"Grupa siledžija iz Zagoriča koje predvode braća Stanišić je jedna od vojnih formacija djelova ANB-a kojim komanduje Duško Golubović jedan od čelnika Roćenovog kriminalnog klana. Oni već godinama terorišu građane Podgorice kao dio formacija koje su sitni doušnici ANB-a i koje zbog toga ne hapsi poolicija i ne sankcioniše tužilaštvo i pravosuđe. Njihovo agresivno velikosrpsko divljanje po Podgorici je dio propagande rezima i ANB-a koji su spremni da izazovu međunacionalne sukobe u cilju spasavanja ovog korumpiranog i kriminalizoavnog režima od neminovnog pada", kazao je Medojević.

On kaže da je ovo prilika Ranki Čarapić da dokaže da se ne plaši Roćena, Golubovića i Đukanovića. Medojević se pita šta bi se desilo da je pomenuta “banda huligana” bacila bombu na okupljene pristalice naše vaterpolo reprezentacije na stadionu malih sportova.

"Do kada će policija i tužilaštvo pognute glave ćuteći da gledaju kako huligani izazivaju krvoproliće u Crnoj Gori", pita Medojević.

Službenik ANB Duško Golubović nije želio da komentariše Medojevićeve optužbe.

Galerija

Preporučujemo za Vas