Dabanović: Policajac me pištoljem udarao po glavi

“Kad se pojavio mladić kojeg smo jurili 100 metara i krenuo da me udara, shvatio sam da je on brat policajca Kuča”
156 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 05:28h

Uprava policije prikupila je dokumentaciju u vezi sa događajem koji se zbio prije dva dana kad je navodno policajac Mihailo Mićo Kuč pištoljem tukao Podgoričanina Sinišu Dabanovića i njegovog ujaka Ivana Nišavića pred kolegama u Dalmatinskoj ulici, kazali su “Vijestima” iz Uprave policije.

“Dokumentacija u vezi sa događajem od 29. januara u Dalmatinskoj ulici je prikupljena i ista je predata nadležnom tužiocu. Očekujemo kvalifikaciju djela nakon čega ćemo se oglasiti saopštenjem i preduzeti sve mjere, radnje i aktivnosti iz oblasti naše nadležnosti”, istakli su iz Uprave policije.

Dabanović je izjavio da je prebijanju prethodio verbalni duel sa bratom policajca Kuča.

Dabanović koji je navodno pretučen, izjavio je da je prebijanju prethodio verbalni duel sa bratom policajca Kuča

“Moj ujak Ivan Nišavić i ja došli smo ispred prodavnice „Lido“ koja se nalazi u Dalmatinskoj ulici oko 16.30 časova u nedjelju kako bih kupio namirnice za kuću. U trenutku kada sam otvarao vrata od kola naišao je nepoznati momak kojeg umalo nisam udario vratima od kola i odmah reagovao psujući me. Kad je čuo razne psovke, moj ujak je izašao iz kola i pitao nepoznatog mladića koga to psuje. On je u tom trenutku počeo trčati ka Bloku VI. Moj ujak i ja smo potrčali za mladićem 100 metara, nakon čega smo odustali. Primijetili smo da je mladić pozvao nekoga”, kazao je “Vijestima” Dabanović.

On je dodao da je tada njihov zajednički drug, Vladan Maraš, koji je bio sa njima u autu ali nije izlazio iz vozila dok je trajao verbalni duel upalio kola i pokupio ih iz ulice kroz koju su trčali za tada nepoznatim momkom.

“Sa njim smo se vratili u prodavnicu da kupimo namirnice. Poslije nekih 50 metara vožnje kad smo krenuli da idemo kući, policijsko vozilo se zaustavilo ispred naših kola i onemogućilo nam dalje kretanje. Iz policijskih kola je izašao uniformisani službenik policije, a zatim sam i ja izašao iz vozila kako bih pitao policajca zašto nas je zaustavio. Međutim, ništa dalje nisam uspio izgovoriti, policajac je izvadio pištolj iz futrole i počeo me udarati njime u predjelu glave, od čega sam zadobio teške tjelesne povrede”, rekao je Dabanović.

On kaže i da je dok se sve ovo dešavalo mladić kojeg su ranije jurili i još jedna osoba sa njim prišli i počeli su da ga udaraju nogama i rukama po glavi i tijelu.

“Kad se pojavio mladić kojeg smo jurili 100 metara i krenuo da me udara, shvatio sam da je on brat policajca Kuča”

“Kad se pojavio mladić kojeg smo jurili 100 metara i krenuo da me udara, shvatio sam da je on brat policajca Kuča”, istakao je Dabanović. Ubrzo nakon primljenih udaraca stiglo još jedno vozilo policije.

“Dvojica službenika policije su me uveli u to vozilo, kao i mog ujaka Ivana kome su stavili lisice. Dok smo bili u vozilu, Ivan je pitao policajca zašto su mene udarali, a policajac ga je poslije nekoliko puta udario u predjelu glave. Privedeni smo u Područnu jedinicu Podgorica”, istakao je Dabanović, koji za sebe kaže da je uzoran građanin i da ranije nije imao problema sa zakonom.

On je dodao da je sa ujakom otišao u Kinički centar Crne Gore radi ukazivanja pomoći kad su pušteni iz pritvora.

”Nalaz ljekara potvrđuje ovo što kažem”, zaključio je Dabanović.

Bonus video: