Žogarija ponovo sa nama!

Sadržaji i svrha Žogarije su razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fair-play, u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabavu sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica
1 komentar(a)
Žogarija, Foto: TV Vijesti screenshot
Žogarija, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 01.06.2018. 13:49h

Dragi drugari, kreće još jedna sezona Žogarije. Sjutra od 9.10h pogledajte nadmetanje učenika iz kotorskih osnovnih škola.

Kompanija „Media sport“ iz Slovenije i Žogarija Crna Gora, organizuju Žogariju, međunarodno takmičenje za učenike osnovnih škola.

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarija“ se održava već 13 godina a njena svrha i cilj je da djeca, preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti, sklapaju nova poznanstava i prijateljstva.

Manifestacija se održava u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori, i predstavlja svojevrstan most suživota, saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjednih zemalja. Sadržaji i svrha „Žogarije“ su razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz, fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabava sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica.

Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta od I do VI razreda, a nadmeću se u više disciplina. „Žogarija“ je od strane UEFA proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi za 2010. godinu.

Nadmetanje učenika iz crnogorskih osnovnih škola pratite subotom od 9.10h na TV Vijesti.

Bonus video: