Bigović: Sve su mi smjestili trgovci drogom iz Beograda

Bigović tvrdi da ima vjeru u pravdu pošto je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je bio osuđen za učešće u ubistvu inspektora Slavoljuba Šćekića 2005. u Podgorici
922 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Bigović, Foto: Savo Prelević
Ljubo Bigović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2012. 09:28h

Od predstojećeg trećeg suđenja osuđivani kriminalac Ljubo Bigović očekuje da će tužilac Stojanka Radović odustati od krivičnog gonjenja protiv njega, jer smatra da za to nema dokaza.

U ekskluzivnom razgovoru za “Vijesti” tvrdi da ima vjeru u pravdu nakon što je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu kojom je bio osuđen za učešće u ubistvu inspektora Slavoljuba Šćekića 2005. godine u Podgorici.

Tvrdi da su mu hapšenje i optužbu "smjestili" trgovci drogom iz Beograda uz pomoć službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost i policije, kako bi ga uklonili sa ulice da bi mogli da “rade”, ali nije htio da kaže imena nijednog od njih.

Razgovor sa Bigovićem vođen je telefonom u dva navrata, desetak dana prije i par dana nakon objavljivanja presude Apelacionog suda.

Koji je bio motiv da vas neko navodno lažno optuži? Ko je imao neki skriveni motiv da robijate 30 godina?

"E sad... Znate kako, ja govorim samo za sebe. Došli su trgovci iz Srbije. Postali su pripejd Crnogorci, a ja sam im smetao, radi nekih njihovih poslova, a imali su neke svoje službenike sa značkama koji su sigurno bili uticajni i moćni i mogli su to da srede. Da bi ja bio ovdje đe sam, da bi oni mogli da rade".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: