I DALJE U BJEKSTVU

Policija još traga za članovima zagoričke bande koji su pretukli dva mladića

Pijani članovi takozvanog “zagoričkog klana” u nedjelju oko 19 časova pretukli su Podgoričane Nikolu Popovića i Luku Popovića
216 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2012. 13:10h

Policija još nije uhapsila članove takozvanog “zagoričkog klana” koji su sinoć pretukli dvojicu mladića u podgoričkom lokalu "Vaj not" , kazao je ”Vijestima" šef kriminalistike podgoričke policije Siniša Stojković.

“Policija intenzivno traga za njima”, kazao je Stojković.

On nije mogao da precizira koliko ljudi policija traži tvrdeći da će se tek nakon hapšenja znati ko je, na koji način i koliko nasilnika učestvovalo u prebijanju.

Nema težih povreda

Pijani članovi takozvanog “zagoričkog klana” u nedjelju oko 19 časova pretukli su Podgoričane Nikolu Popovića i Luku Popovića u lokalu “Vaj not” ispod stadiona “Budućnosti”.

Zbog brojnih povreda glave i ruku dvojica povrijeđenih su hitno prebačena u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje su satima bili na ljekarskim pregledima.

Dr Dimitrije Burzan kazao je za “Vijesti” da su mladići zbrinuti u Urgentnom centru i da pregledi upućuju na to da nema težih povreda.

“Jednom je posječena šaka i ima brojne povrede poglavine i modrice, dok drugi mladić takođe ima više povreda i posjekotina. Oni su na pregledima, a tek nakon dodatnih snimanja odlučiće se da li će biti tokom noći zadržani u KC-u”, kazao je dr Burzan.

"Kao čopor zvijeri"

Glasno prijetili da će napraviti zlo na dočeku koji se priprema za vaterpoliste, rekao je očevidac

Navodno, tokom meča petnaestak Zagoričana je glasno navijalo bodreći srpski tim, a uz to su pjevali i nacionalističke srpske pjesme tražeći da im se takva muzika pusti što jače i sa zvučnika kafića i bilijar kluba.

Konobari su ih uljudno molili da se smire zbog ostalih gostiju, pojašnjavajući im da ne smiju da puštaju glasniju muziku, zbog čega je došlo do prvih varnica pijanih mladića, koji već desetak godina često prave probleme u Podgorici.

Stanišić 2010. godine napao sina Nebojše Medojevića

“Tada je Nikola Popović, koji je sjedio za susjednim stolom u lokalu, poznavajući Zagoričane prišao i uljudno im rekao da nije moguće da se pusti takva muzika zbog ostalih gostiju. Tada su ga odgurnuli, a onda su svi kao čopor zvijeri nasrnuli na njega i njegovog druga”, ispričali su sinoć policiji očevici ove brutalne tuče.

Alkohol i krv

Banda je tukla Popoviće nogama, rukama i flašama, a njihove povrede bi, vjerovatno, bile još strašnije da nekoliko momaka, koji su se zatekli u lokalu nijesu uspjeli da ih sklone i rastjeraju.

“Nakon što su ostavili mladiće u krvi, oni su pobjegli iz lokala”, rekao je mladić, koji je bio u bilijar klubu za vrijeme divljačkog napada.

Policiji je prijavljen napad, ali niko od osumnjičenih sinoć nije uhapšen.

Za vrijeme policijskog uviđaja u unutrašnjosti kafića vidjeli su se tragovi krvi i srče po podu, a za dva spojena stola gdje su sjedjeli Zagoričani ostale su na desetine flaša piva i drugog alkoholnog pića...

Prijetili da će napasti vaterpoliste 

Gosti u “Vaj notu”, koji su tokom popodneva gledali vaterpolo finale u Ajndhovenu, a potom i borbu za titulu prvaka u rukometu, ispričali su da je grupa iz Zagoriča cijelo vrijeme provocirala neprimjerenim ponašanjem.

Djevojka, koja je bila u lokalu, kazala je “Vijestima” da je grupa za spojenim stolovima pjevala samo njima znane pjesme, koje su imale prizvuk mafijaškog bahaćenja.

“Zagorička mafija i utoka...bile su riječi neke pjesme, koju su pjevali. A potom su glasno prijetili da će napraviti zlo na dočeku koji se priprema za srebrne “crnogorske ajkule”. Prijetili su da će rastjerati Crnogorce, Lukšića, i da će ih naši vaterpolisti “zapamtit”, ispričala je djevojka, koja nije mogla da se povrati od teškog šoka zbog napada razjarene bande.

Članovi takozvani "zagoričkog klana" godinama pune stupce "crne hronike" crnogorskih medija, a učesnici su više pucnjava i tuča. Vidoje Stanišić osuđen je u oktobru 2010. na godinu i 4 mjeseca zatvora, zbog napada na sina Nebojše Medojevića u julu 2010.

Vidojev brat Radosav učestvovao je u napadu i dobio 14 mjeseci zatvora.

Galerija

Preporučujemo za Vas