Konačno trijumf Marije Hefl-Riš

Ona je pobjedom, poslije takmičenja u spustu i slalomu, onemogućila novi uspjeh Amerikanke Lindzi Von, koja je u prethodna dva dana slavila u superkombinaciji i spustu
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2012. 14:49h

Marija Hefl-Riš, aktuelna osvajačica Svjetskog kupa, došla je do prve pobjede ove sezone pošto je bila najbolja u superkombinaciji u švajcarskom ski centru Sent Moricu.

Ona je trijumfom sa vremenom 2:08.41 minuta, poslije takmičenja u spustu i slalomu, onemogućila novi uspjeh Amerikanke Lindzi Von, koja je u prethodna dva dana slavila u superkombinaciji i spustu.

Vonova je morala da se zadovolji drugim mjestom, dok je treće vrijeme imala Nikol Hosp iz Austrije.

Vonova je bila vodeća poslije takmičenja u spustu u okviru kombinacije, sa 23 stotinke prednosti u odnosu na Hefl-Rišovu, treća je bila svjetska šampionka u toj disciplini Ana Feninger, dok je Hospova imala tek 28. vrijeme.

U drugoj vožnji, slalomu, Hospova je bila sjajna i lako je došla do vođstva i na iznenađenje svih zadržala ga sve dok na red nije došla Helf-Riš, koja je nadmašila njeno vrijeme za 51 stotinku.

Tada je ostalo da na stazu izađe još Vonova, kojoj slalom nije jača disciplina, a iako je duž staze imala prednost u odnosu na rivalku, u cilj je ušla sa tri stotinke zaostatka.

Svjetski kup za skijašice nastavlja se sljedećeg vikenda u Garmiš-Partenkirhenu, gdje će se takmičiti u spustu i superveleslalomu.

Rezultati: Marija Hefl-Riš (Njemačka) 2:08,41, Lindzi Von (SAD) + 0,03, Nikol Hosp (Austrija) + 0,51, Elizabet Gergl (Austrija) + 0,81, Tina Maze (Slovenija) + 0,99, Lote Smitet Sejersted (Norveška) + 1,02, Mari Mišel Ganjon (Kanada) + 1,36, Johana Šnarf (Italija) + 1,48...

Generalni plasman Svjetskog kupa: Lindzi Von (SAD) 1.250 bodova, Tina Maze (Slovenija) 863, Marija Hefl-Riš (Njemačka) 696, Elizabet Gergl (Austrija) 598, Ana Feninger (Austrija) 567, Marliz Šild (Austrija) 548...

Bonus video: