Milan Rončević preživio četiri metka

"Motiva je mnogo. Došli smo do saznanja da se on zamjerio nekim kriminalnim grupacijama u Podgorici", rečeno je "Vijestima" u policiji
258 pregleda 0 komentar(a)
Vin kafić, Foto: Veselin Belojević
Vin kafić, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 30.01.2012. 09:11h

Podgoričanin Milan Rončević (32) bio je u nedjelju u zoru miljenik sreće kada je preživio četiri metka u sačekuši na Starom aerodromu.

Napad se dogodio oko 3.46 sati u Aerodromskoj ulici dok je Rončević ulazio u svoj automobil, a kako vjeruje policija, napadač je sa svega dva metra razdaljine pucao na njega.

Tri metka su promašila Rončevića, dok je jedno zrno okrznulo obje natkoljenice.

"Nakon prijema, utvrđeno je da je došlo samo do okrznuća. Poslije intervencije on je pušten na kućni oporavak", rečeno je "Vijestima" u Urgentnom bloku KC-a u Podgorici.

Igrao karte pa krenuo kući

Prije napada Rončević je nekoliko sati sa prijateljima u kafiću "Vin kafe" igrao karte, a potom se rastao sa njima i krenuo ka automobilu.

Nakon što je preživio napad, Rončević je u policiji rekao da ne zna ko bi imao motiv da na njega puca.

"Rekao je da je napadač pucao na njega sa svega metar - dva razdaljine, ali da, navodno, nije prepoznao napadača", prepričao je sagovornik iz policije, dio izjave ranjenog Rončevića.

Policija je nakon prijave o ranjavanju Podgoričanina blokirala taj dio grada, ali juče ujutro, ali ni tokom dana, nije uspjela da pronađe osumnjičenog.

Motiva, kažu, mnogo

Istraga o napadu na Milana Rončevića je išla u nekoliko pravaca, a policija se u prvom redu bavila mogućim motivima sačekuše.

"Motiva je mnogo. Došli smo do saznanja da se on zamjerio nekim kriminalnim grupacijama u Podgorici. Vidjećemo tokom istrage jesmo li na dobrom putu da rasvijetlimo napad", rečeno je "Vijestima" u policiji.

Milan Rončević je poznat u policijskim evidencijama, a za njega kažu i da ima podeblji dosije.

Osim toga, on je u Podgorici poznat i po pozjamicama novca, što takođe može biti razlog za pokušaj likvidacije.

Od Podgorice do Italije

Ranjeni Milan Rončević dobro je poznat policijskim evidencijama, a nekoliko puta je privođen zbog raznih krivičnnih djela. Posljednjih godina on je živio na relaciji Podgorica - Italija, a navodno je i tamo bio upleten u nezakonite poslove.

"Imamo podatke o njegovim poslovima i u Italiji, tako da i taj dio provjeravamo", rečeno je u policiji. Tokom dana juče je na salušanje privedeno nekoliko osoba, a inspektorima je posebno interesantna jedna grupa iz Podgorice, sa kojom Rončević nije bio u dobrim odnosima.

Bonus video: