Katarina Krek: Ne robujem trendovima - kupim ono što mi dobro stoji

Teško da će ono što čovjek nosi iznutra (vedrina, osmijeh, pozitiva) „poništiti“ poneki kilogram više ili manje. Ipak, zdravlja i kulture radi, ne valja se zapuštati.
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2012. 09:51h

Glumica Gradskog pozorišta trenutno završava magistarski rad na FDU Cetinje, gdje je, pored rada u pozorištu, angažovana kao predavač na predmetu Govor.

Tri kozmetička preparata koja se uvijek nalaze u Vašem neseseru su?

Labello classic, Vichy aqualia thermal krema za lice, uljane kapi za njegu kose.

Koliko se šminkate privatno?

Rijetko. Volim da koža odmara od „teške“ scenske šminke i „diše“ kad god za to imam priliku. Ipak, u posljednje vrijeme gotovo svakodnevno, naročito zimi, koristim Vichy ten kremu, maskaru i labello boje cherry-ja.

Da li za njegu tijela pravite domaće maske ili se prije opredjeljujete za kupovne preparate?

Kupujem zelenu glinu (ona je valjda prirodna?!), a kosu njegujem, što bi rekli, po receptu baka - maslinovo ulje i žumance dva do tri puta godišnje.

Maske za lice sam prestala da kupujem i zamijenila ih, čini mi se „zdravijom opcijom“- srebrna voda i aktivni kiseonik uz dobru noćnu i dnevnu kremu.

Za koji kozmetički preparat ne žalite da izdvojite novac, bez obzira koliko košta?

Kremu za lice.

Omiljeni parfem?

Benetton i Paco Rabanne Ultraviolet.

Omiljena dnevna odjevna kombinacija?

Suknja (pantalone, farmerke), ravne čizme (patike), džemper (bluza)...– zavisno od dnevnih obaveza.

Večernja?

Mala crna haljina (ne mora nužno biti crna, mada crnu garderobu volim), čizme ili salonke (zavisno od vrste izlaska), kaput.

"Omiljeni parfemi su mi Benetton i Paco Rabanne Ultraviolet"

Najbolje se osjećate u?

Svemu što imam u ormaru - ne robujem trendovima i kupujem ono što mi dobro stoji, što je udobno i u čemu se osjećam dobro... Kad bih baš morala da izaberem, recimo da bi to bila haljinica i baletanke ili starke i džins.

Najbolji način za održavanje vitke linije je?

Da u 27-oj otkrijete da imate celijakiju! (šala). Ipak, ovo saznanje dovelo je do promjene ishrane pa i načina života, i recimo „regulisalo“ liniju. Za mene je pojam vitkog tijela daleko od fashion tv-a. U jednom periodu života (odrastanje i sazrijevanje) držala sam dijete. Moje po konstituciji „jače“ noge krila sam ispod duge suknje...

Sada smatram da je to velika glupost, naročito izgladnjivati se. Teško da će ono što čovjek nosi iznutra (vedrina, osmijeh, pozitiva) „poništiti“ poneki kilogram više ili manje. Ipak, zdravlja i kulture radi, ne valja se zapuštati.

Omiljeni modni detalj je?

Šeširić bakine tetke koji je, srećom, još uvijek odlično očuvan.

Najbolji savjet za naše čitateljke kada je riječ o njezi?

San, voda, more, ljubav i smijeh.

Koja je najveća suma koju ste izdvojili tokom šopinga?

Ne volim odlazak u šoping. Mrzi me da se presvlačim... Ipak, postoji i savršen dan za kupovinu, pa te dane koristim do maksimuma. Ne želim da ih se sjećam u ciframa, pa sam sumu zaboravila. Ipak, isplatilo se, jer ta garderoba i dalje zauzima omiljeni kutak mog plakara...

Ne volim odlazak u šoping. Mrzi me da se presvlačim...

Najskuplji odjevni predmet u vašem plakaru je … i koštao je?

Opet ne znam preciznu cifru, znam ipak da je iznos bio trocifren iako je haljina u tom trenutku bila na sniženju. Eto, riječ je o haljini. Unikatnoj. To je prvi komad garderobe za koji sam u istom trenutku kada sam ga ugledala, znala da je odraz mog karaktera i poželjela sam da je imam. Srećom, ni moj novčanik nije imao ništa protiv.

Bonus video: