Dragana Konjević u subotu za bronzanu medalju

119 pregleda 9 komentar(a)
Dragana Konjević, Foto: Zoran Đurić
Dragana Konjević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.05.2018. 19:41h

Crnogorska reprezentativka Dragana Konjević, boriće se sjutra za bronzanu medalju u teškoj kategoriji na 53. Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

Sjajna karatistkinja podgoričkog Omladinca će se u meču za medalju kategorije preko 68 kilograma boriti protiv Hrvatice Ana Marije Čelan Bujas.

Obje rivalke su doživjele po poraz od Francuskinje Ane Laure Florentin, Konjevićeva u drugoj borbi sa 3:1, a Čelan u četvrtom krugu sa 2:0. Florentin je cijelu grupu karatistkinja povukla u repasaž, u kojem je Konjevićeva do meča za bronzu slavila protiv Austrijanke Lore Ciler sa 2:0, a prethodno je u kosturu kategorije preko 68 kilograma pobijedila Portugalku Anu Ritu Oliveiru sa 1:0, dok je u prvom krugu naša trofejna karatistkinja bila slobodna.

“Presrećna sam što ponovo imam priliku da se borim za bronzanu medalju. Zadovoljna sam kako sam odradila mečeve, čak i onaj koji sam izgubila. Pružila sam snažan otpor evropskoj i svjetskoj šampionki. Žao mi je zbog tog poraza, jer sam željela finale. Nadam se da ću subotu osvojiti medalju i bar djelimično naplatiti sav trud i odricanje”, kazala je Konjević agenciji MINA.

Dragana ima bronzu osvojenu 2017. godine u Monpeljeu, ali je i Čelan izuzetno trofejna sa srebrom i dvije bronze na evropskim prvenstvima.

“Daću sve od sebe da slavim u subotu. Pripremićemo taktiku koja će dati rezultat”, dodala je Konjevićeva.

Ostali naši reprezentativci su uglavnom gubili preglasavanjem od rivala koji nisu došli u finale, pa nije bilo ni prilika za novu šansu kroz repasaž. Marina Raković (- 67 kg) zaustavljena je u četvrtfinalu od Italijanke Semeraro (1:1), zbog pravila da dalje ide takmičarka koja prva poentira.

“Žao mi je što odičan nastup nije krunisan medaljom. Teško mi je, nijesam mogla i protiv rivalki i sudija. Dala sam svoj maksimum, pokazla sam koliko sam spremna i šta znam. U meču za polufinale nije mi dosuđen čist poen, ali jeste Italijanki. U izjašnjavanju sudija napravljena mi je nova nepravda. Očigledno su htjeli da me spriječe da uđem u finale”, kazala je Marina Raković.

Jelena Maksimović (- 61) je izgubila u trećem krugu od Turkinje Čoban (1:0), a AnaDrašković (- 55) u drugom krugu od Slovakinje Semanjikove(3:2).

Teškaš Almir Cecunjanin je izgubio u trećem kolu od Gruzijca Arkanije (1:0), a u istoj fazi zaustavljen je Nikola Malović (- 84) od Portugalca Hernandeša (3:2), dok je Stefan Gojčević (- 75) izgubio u drugom krugu preglasavanjem od Italijana Buse (0:0).

Mario Hodžić (- 67) koji je branio bronzu je izgubio preglasavanjem nakon 0:0 u trećem krugu sa Austrijancem Pokornijem, dok je Nenad Dulović (- 60) ispao u 4. krugu. Preglasavanjem je u trećem krugu kata ispala Biserka Radulović, a od Vladimir MIjača u istoj fazi je bio bolji Rus Rzajev.

Sjutras, drugog dana takmičenja u Novom Sadu na tatami će dvije crnogorske ekipe u borbama i dva kata tima. Muška ekipa u borbama (Cecunjanin, Luka Ivanović, Predrag Smolović, Vuk Popović, Malović, Hodžić i Dulović) se u prvom meču boriti protiv Slovenije, a ženska ekipa (Raković, Konjević, Maksimović, Drašković i Ksenija Rajović) na startu će tražiti prolaz protiv Turske.

Muški kata tim (MIjač, MIjat Vojvodić i Srđan Vuković) će se nadmetati sa Bosnom i Hercegovinom, a ženski kata tim (Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović) protiv Portugala.

Bonus video: