Evo kako da imate seksi pogled ispod naočara

Okvir najčešće pokriva obrve i gornje kapke pa treba da se koncentrišete na donji dio očiju. Bitno je svakako da šminku uskladite i sa okvirom naočara. Nosite li deblji crni okvir, izbjegavajte "smokey eyes".
358 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 11:42h

Šminka ispod naočara izgleda drugačije, a kako biste se uvjerili da ne izgledate ‘preskromno’ ili prenapadno, tokom šminkanja nekoliko puta stavite i skinite naočare. Preporučuje se da to učinite i nakon svakog sloja maskare, upozorava američka stilista Rebeka Prior. Ipak, najveća greška žena koje nose naočare je izbegavanje šminke, slažu se stručnjaci.

- Naočare uokviruju oči i privlače pažnju čineći tako greške u šminkanju vidljivijima. Ali žene s naočarima bez straha bi trebalo da se jednostavno šminkaju, i to pre svega da koriste toplije boje. S neutralnim nijansama zlatne i smeđe definitivno ne mogu pogriešiti - savetuje stilista Lori Tejlor

Ako ste dalekovidi pa vam pod naočarima oči izgledaju veće, ublažite izgled smeđom ili crnom olovkom (ili ajlajnerom) na unutrašnjoj liniji donjeg kapka. Negativna dioptrija smanjuje oči pa ih možete povećati potezom bijele olovke duž unutrašnje linije donjeg kapka.

Ako želite malo “živosti”, upotrebite olovku u boji.

- Naočare ponekad mogu sasvim da sakriju pogled. Želite li da ga istaknete, isprobajte ljubičastu, morskoplavu ili zelenu olovku - savjetuje Tejlor.

Uz debeli okvir ne idu "smokey eyes"

Okvir najčešće pokriva obrve i gornje kapke pa treba da se koncentrišete na donji dio očiju. Bitno je svakako da šminku uskladite i sa okvirom naočara. Nosite li deblji crni okvir, izbjegavajte "smokey eyes".

Umjesto očiju istaknite usne

Pažnju sa naočara skrenite tako da ostavite oči neutralnim, a ružičastim ili narandžastim karminom istaknite usne. Možete da kombinujete klasični crveni karmin i svetloružičasto rumenilo.

Prema obrvama se gradi "look"

Okviri privlače pažnju na obrve pa ih njegujte. Deblje, izražajne i uredne obrve pod naočarima pridonose prirodnom izgledu, pa ih zbog toga najčešće preporučujem - ističe stilista Prior, a prenosi 24sata

Bonus video: